112

Brand Enkstraat, tweede brand Assendorp in korte tijd met vermoeden van brandstichting

Foto: Piqsels

De politie zoekt getuigen van vermoedelijke brandstichting in een woning Enkstraat.

In de nacht van zaterdag op zondag 11 september 2022 ging de brandweer in naar de Enkstraat in Zwolle. In die straat bleek brand in een woning te zijn. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting en daarom wordt deze zaak onderzocht.

Het is in tien dagen tijd de tweede brand onder verdachte omstandigheden. Op 2 september werd een brand ontdekt in de Eerste Weidjesstraat waarbij het vermoeden ook was dat er sprake is van brandstichting.

Op zondag 11 september om 3.20 uur, werd bij de meldkamer van de hulpdiensten, melding gemaakt van de brand. Er zou een klap zijn gehoord. Omwonenden gingen daarop kijken en zagen de brand. Ze twijfelden geen moment en belden de hulpdiensten, konden de voordeur van de woning openen en de bewoners alarmeren. De bewoners werden in veiligheid gebracht.

De brandweer heeft de brand geblust. Er is niemand gewond geraakt maar de schrik zit er goed in. De politie onderzoekt de brand en houdt rekening met brandstichting. Maar dat moet nog forensisch worden vastgesteld.

De politie heeft al met de bewoners en enkele buren gesproken. De forensische opsporing onderzoekt hoe de brand is ontstaan en we gaan ze op zoek naar belangrijke sporen en aanwijzingen.

De politie zoekt getuigen:

De politie vraag ook naar beelden van beveiligingscamera’s of mensen die iets hebben gezien of gehoord. Bel met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie zoekt getuigen en camerabeelden brand aan de Eerste Weidjesstraat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen