Regionale Estafettekampioenschappen zwemmen in Zwolle

Estafettezwemmen in zwembad De Vrolijkheid
Estafettezwemmen in zwembad De Vrolijkheid
Foto: Francin Hoefmans

Voor het eerst sinds twee jaar geleden de coronamaatregelen werden ingevoerd, vindt weer een groots evenement plaats in Zwolle. Zaterdag 5 maart 2022 is zwembad De Vrolijkheid hét decor voor de Regionale Estafettekampioenschappen zwemmen.

Een heuse mijlpaal voor organiserende zwemvereniging SWOL 1894 na de lange periode met beperkingen. “Wij zijn blij dat wij de mogelijkheid krijgen om samen met de KNZB regio Oost weer
zwemmers samen te brengen voor een groot kampioenschap. Iedereen heeft dit de afgelopen twee jaar ontzettend gemist”, aldus voorzitter van de afdeling wedstrijdzwemmen Jan Hendrik van Tricht. “Hoe mooi is het dat wij als SWOL 1894 deze unieke kans kunnen bieden aan de zwemmers in deze regio. Dat het ook nog eens een kampioenschap in teamverband betreft, maakt het nog specialer.”

Ruim 200 wedstrijdzwemmers uit de regio Oost gaan komend weekeinde in Zwolle strijden om die felbegeerde verenigingsbokaal. Gezien het grote aantal regionale topzwemmers dat aan de start zal verschijnen, belooft het een uitermate spannende strijd te worden.

De Regionale Estafettekampioenschappen worden op 5 maart om 13.45 uur gehouden in Zwembad de Vrolijkheid in Zwolle. De organisatie is in handen van de KNZB regio Oost in samenwerking met SWOL 1894. Vanwege de beperkte ruimte in het zwembad is er helaas nog geen publiek toegestaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen