Klimaatalarm op 14 maart om 14.00 uur in Park de Wezenlanden

Leden van Extinction Rebellion voeren actie voor het klimaat
Leden van Extinction Rebellion voeren actie voor het klimaat
Foto: Extinction Rebellion

Extinction Rebellion roept Zwollenaren op mee te doen aan het klimaatalarm op 14 maart  Ook in Zwolle wordt om 14.00 uur in Park Wezenlanden aandacht gevraagd voor het klimaat. De actie wordt georganiseerd door de Klimaat Coalitie, waar klimaatbeweging Extinction Rebellion deel van uitmaakt.

“De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd,” staat te lezen op de website van het klimaatalarm. “Mensen met de minste invloed worden het hardst getroffen. Nu al kampen mensen in Azië, Afrika en bijvoorbeeld het Amazonegebied met hittegolven, watertekorten en verwoeste oogsten. En ook in Nederland is de opwarming van de aarde merkbaar. Een steeds bredere beweging van jongeren, wetenschappers, ondernemers, werknemers en grootouders wil dat het roer omgaat. Wij willen eerlijker en daadkrachtiger klimaatbeleid. Want de klimaatcrisis dendert voort. Maar de politiek treuzelt.”

Gisteren gaven de rebellen van Extinction Rebellion alvast een voorproefje van zo’n ‘klimaatalarm’. Op het middaguur, tijdens de maandelijkse luchtalarmtest, lieten zij zich ‘dood’ neervallen op de Grote Markt. “Dit is geen test”, zeggen zij. “Wij slaan vandaag alarm, omdat onze toekomst op het spel staat als we niet snel handelen.De ‘die-in’ staat symbool voor wat ons te wachten staat. Wat voor velen op aarde al lang gaande is, maar wat wij nog te weinig beseffen. We bevinden ons middenin een crisis en deze treft ons allemaal”, stelt XR.

Het klimaatalarm wordt gehouden op 14 maart plaats in Park de Wezenlanden vanaf 14:00. Meer informatie is te vinden op www.klimaatmars2021.nl/lokaal/klimaatalarm-in-zwolle/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen