Voormalige afkickkliniek is nu een wooncommunity

Het Kattegatfestival op 8 september
Het Kattegatfestival op 8 september
Foto: Eigen foto

Op de plek waar ooit Verslavingszorg Tactus zat met een afkickkliniek staan nu containerwoningen die uitgegroeid is tot een community van zo\n dertig mensen. Op 8 september wordt er het Kattegatfestival gevierd.

Ooit was de Oostzeelaan in Zwolle de plek waar verslaafden werden opgevangen in de afkickkliniek. Onder het beheer van anti kraak organisatie Carex Beheer hebben zich inmiddels op deze plek zo’n 30 mensen gevestigd, waaronder veel jonge, creatieve ondernemers. De groep groeide uit tot een community en is samen verantwoordelijk voor de aangelegde moestuintjes, genieten van een kampvuurtje ’s avonds en koken graag samen.

Afkickkliniek

De sporen van de afkickkliniek zijn binnen in de werkruimtes nog terug te zien. De werkruimtes zijn nog gelabeld met onder andere ‘spuitruimte’, ‘rookruimte’ en ‘heroïneruimte’. Aan de buitenkant van de containers zit inmiddels een verse verflaag, ontworpen en uitgevoerd door de bewoners. Deze bruisende community willen ze graag op de kaart zetten, onder andere door het organiseren van het Kattegat festival.

Kattegatfestival

Vanuit het initiatief van de bewoners is er een samenwerking met de gemeente aangegaan en wordt 8 september een festival georganiseerd op het terrein: Kattegatfestival. Tijdens dit festival zullen Zwolse bands, singersongwriters, spoken word acts, theatervoorstellingen en kunstexposities te zien zijn. Ook zijn er workshops te volgen, kan iedereen genieten van een hapje van de foodtrucks en handgemaakte producten kopen bij de kunstmarkt.

Kijk ook op facebook Kattegatfestival

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen