Ronald Mulder lijkt klaar voor Olympische Spelen

Ronald Mulder gaat op Olympische herhaling
Ronald Mulder gaat op Olympische herhaling
Foto: Ronald Mulder (Twitter)

ZWOLLE – Het werd een bizar spannende strijd voor tickets naar Zuid-Korea voor de Olympische Spelen. Ronald Mulder is zeker van een ticket, op de 500 meter. De afstand waar hij vier jaar geleden derde werd.

Ronald Mulder kraaide gisteren victorie toen hij winnend de 500 meter afsloot in de laatste rit. De laatste rit van een bizar spannende strijd om Olympische tickets. Maar liefst zes schaatsers waren kanshebber voor twee of drie Olympische tickets naar het Koreaanse Pyeongchang. Met zijn prestaties van dit jaar is Mulder een van de grootste Nederlandse troeven om zijn broer Michel Mulder op te volgen met olympisch goud. Dat was toentertijd een van de meest besproken races waarbij Michel Mulder zijn landgenoot Jan Smeekens op drieduizendste van een seconde versloeg. Het is wel de grote droom van vader Luud Mulder. Twee zoons met een gouden Olympische medaille.

Zenuwslopend

De eerste stap is dus gezet voor Ronald Mulder, het winnen van de 500 meter op het Olympisch Kwalificatie Toernooi op Thialf in Heerenveen. En het werd spannend, zenuwslopend bijna. Zes kanshebbers waren er voor twee tickets. Een van de grootste opponenten van Ronald Mulder, Dai Dai Ntap schakelde zichzelf uit door twee valse starts. ”Lullig voor die jongen, maar je bent wel een concurrent kwijt”, zei Ronald Mulder na afloop. Daardoor moest zijn tegenstander Kai Verbij alleen rijden en deed dat in een verdienstelijk tweede tijd. Weliswaar uiteindelijk ruim drietiende van een seconde achter de latere winnaar Ronald Mulder. Jan Smeekens werd derde en mag hopen dat hij ook mag gaan als alles goed uitpakt op de 1000 meter van vrijdag. Michel Mulder kan zijn titel niet verdedigen. Na dik twee jaar schaatsproblemen kwam hij niet verder dan een zesde plaats en zal in ieder geval de vijfhonderd meter vanaf de bank moeten toekijken.

Olympische matrix

Vrijdag volgt de tweede ronde voor de sprinters. Dan worden opnieuw twee of drie olympische tickets verdeeld. Als uiteindelijk de complete olympische matrix is ingevuld zal duidelijk worden welke schaatsers een startplek hebben bemachtigd op de olympische spelen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen