Medailleregen ZV44 bij Overijsselse kampioenschappen korte baan

Veerle Riezebos pakte zelfs zeven keer het goud, twee keer zilver en een keer brons
Veerle Riezebos pakte zelfs zeven keer het goud, twee keer zilver en een keer brons
Foto: Gaynor Critchell

ZWOLLE – De zwemmers van ZV44 hebben de afgelopen twee weekenden gezamenlijk maar liefst 79 medailles behaald bij de Overijsselse kampioenschappen korte baan zwemmen. De oogst bestond in totaal uit 22 gouden, 31 zilveren en 26 bronzen medailles.

Bij de dames zwommen Lindsey Berghuis, Carlein Polinder, Denice Koolman, Nora Weerman en Veerle Riezebos zich naar de Overijsselse titels. Berghuis wist zich vier keer naar de hoogste plaats op het erepodium te zwemmen en bemachtigde ook nog eens vier keer zilver en twee keer de bronzen plak.

Overijsselse top

Nieuwkomer Veerle Riezebos pakte zelfs zeven keer het goud, twee keer zilver en een keer brons. Ook Carlein Polinder, Enice Koolman en Nora Weerman wisten naast de gouden plak meerdere zilveren en bronzen medailles bemachtigen. Lotte Pieterman en Roos Arnold bewezen op de schoolslag tot de top van Overijssel te behoren en pakten op de 50 en 100 meter schoolslag de zilveren plak. Pieterman wist zich ook op de 200 meter schoolslag naar een prachtige tweede plaats in het eindklassement te zwemmen. Haar 50 meter vrije slag was vervolgens nog eens goed voor het brons. Zwemsters Jolijn Liezen, Daniëlle Meinema en Imre Reijnders gingen naar huis met meerdere bronzen medailles.

Mannen

Bij de mannen pakte Sven Klink de eerste drie dagen van het kampioenschap maar liefst negen keer de Overijsselse titel. Op de laatste dag wist hij nog eens een zilveren en een bronzen medaille te bemachtigen. Ook Robin van den Berg en Danny Brown kunnen terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Van den Berg kwam twaalf keer aan de start en pakte tien keer het zilver en twee keer het brons. Brown mocht drie zilveren en twee bronzen plakken mee naar Zwolle nemen. De 50 meter vrije slag van Michiel Jorink was goed voor het brons. Daarnaast pakte Jorink nog eens twee keer de gouden plak in het IPC-klassement. De Overijsselse kampioenschappen korte baan zwemmen werden gehouden op 11 en 12 november én 18 en 19 november 2017 in Zwembad Het Ravijn in Nijverdal. Een team van 22 zwemmers had zich dit jaar weten te plaatsen voor de kampioenschappen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen