Zwolle krijgt eigen Grand Prix

Grand Prix van Zwolle op de kartbaan in Zwolle
Grand Prix van Zwolle op de kartbaan in Zwolle
Foto: Thomas Bakker

In aanloop naar de start van het nieuwe Formule 1-seizoen houdt Kartcentrum Zwolle op zaterdag 5 maart een eigen Grand Prix. De ‘Grand Prix van Zwolle’ bootst een echte Formule 1-race na, inclusief vrije training, kwalificatie, rijdersparade, sprintrace en hoofdrace. Ervaren en onervaren raceliefhebbers kunnen zich aanmelden om mee te doen in eigen kart of huurkart van Kartcentrum Zwolle. In totaal gaan 80 jonge kartcoureurs de strijd met elkaar aan.

De kartsport is een enorm belangrijke factor in de carrière van toekomstige coureurs, want ook Max Verstappen is ooit begonnen op de kartbaan. Met zijn wereldtitel in de Formule 1, dat twee weken na de Grand Prix van Zwolle weer begint, is de kartsport dan ook populairder dan ooit. De Grand Prix van Zwolle vindt plaats op het onlangs vernieuwde circuit van Kartcentrum Zwolle van 09.00 tot 17.00 uur.
Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle, kijkt al uit naar de Grand Prix van Zwolle, wat de start van het raceseizoen markeert: “Vorige week is het vernieuwde Kartcentrum Zwolle officieel geopend en we geven gelijk gas met het organiseren van de Grand Prix van Zwolle. Kinderen kunnen ervaren hoe het is om een Formule 1-race te rijden, maar dan in een kart. Het programma is dan ook exact hetzelfde als tijdens een Formule 1-weekend, maar dan in één dag. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen, dus ook kinderen zonder ervaring en daarom stellen wij onze huurkarts ter beschikking. Daarnaast zijn dit keer eigen karts welkom, want Kartcentrum Zwolle is eigenlijk uitsluitend voor huurkarts. Tijdens de renovatie hebben we de baan verbreed waardoor er meer inhaalmogelijkheden zijn en dat maakt de race extra spannend. De Grand Prix van Zwolle belooft nu al een hoogtepunt van het kartseizoen te worden!”

Grand Prix

De deelnemers van de Grand Prix van Zwolle worden in twee klasse verdeeld: klasse F1 (ervaren licentie rijders met wedstrijdervaring) en klasse F2 (beginnend rijders zonder licentie en in een huurkart). Voor de kinderen die mee willen doen in een huurkart geldt een minimale lengte van 155cm. De kwalificatie, die wordt verreden in drie sessies, bepaalt de startopstelling. Tijdens de kwalificatie wordt niet tegen elkaar geracet, maar een tijd neergezet. Na elke sessie vallen steeds de langzaamste coureurs af en bepaalt vervolgens de startopstelling voor de sprintrace. De sprintrace bepaalt uiteindelijke de startopstelling van de hoofdrace. De winnaar is de rijder met de meeste punten en ontvangt van de prijs van een bekend persoon. De puntentelling is hetzelfde als in de Formule 1.

Programma

09:00 – 11:00 uur: Vrije training
11:00 – 12:30 uur: Kwalificatie
12:30 – 13:00 uur: Rijdersparade
13:00 – 14:30 uur: Sprintrace
14.30 – 16:45 uur: Hoofdrace
16:45 – 17:00 uur: Prijsuitreiking

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen