Inschrijven voor FysioZwolle triathlon start morgen: meer ruimte voor trio’s met de 038-estafette

Foto: Triathlon Zwolle

FysioZwolle Triathlon start morgen met het inschrijven voor de elfde editie op 24 september. Triatleten kunnen inschrijven voor de 1/8e, 1/4  en spinttriathlon. Het nieuwe parkoers dat vorig jaar werd geïntroduceerd geeft de mogelijkheid tot een nieuw initiatief om trio’s meer ruimte te geven met de 038-estafette. Er kunnen maar liefst honderd teams starten.

Om een triathlon in estafettevorm af te leggen is al jaren zeer populair bij de Zwolse triathlon. Zelfs ondanks de coronacrisis bleven de bedrijven- en vriendenteams zich aanmelden om met drie atleten een triathlon te doen. In het verleden was dit element min of meer ‘verborgen’ omdat de teams startten in reguliere wedstrijden.

Het bestuur heeft besloten om de teams meer zichtbaarheid te geven door het een aparte serie te maken. Daardoor wordt deze strijd veel zichtbaarder, maar ook kunnen teams de strijd met elkaar aanbinden. Door dit extra element toe te voegen aan het wedstrijdprogramma verwacht de organisatie de honderd beschikbare startplekken vol te kunnen maken. De startserie is de 038-estafette genoemd omdat het gaat over 1 kilometer zwemmen, 30 kilometer fietsen en 7 kilometer hardlopen. Daarmee komen wel de estafettes op de 1/8e en kwarttriathlon te vervallen.

Vorig jaar introduceerde de Zwolse triathlon een nieuw parkoers waarbij een rondje Hasselt werd gecombineerd met een rondje door de polder richting Kampen. Op deze manier kan ook een parkoers gemaakt worden van dertig kilometer, waar mee de 038-estafette gemakkelijk opgenomen kon worden in het wedstrijdprogramma.

De rest van het programma blijft vergelijkbaar met voorgaande jaren. Senioren kunnen starten op de 1/8e of kwarttriathlon en voor de jeugd is er een sprinttriathlon. De inschrijving start op 1 februari om middernacht.

Inschrijven kan via www.triathlonzwolle.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen