Top 10 noteringen voor SWOL 1894 bij Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Rotterdam

Het dames estafetteteam van Swol 1894
Het dames estafetteteam van Swol 1894
Foto: Swol 1894

De junioren estafetteteams van SWOL 1894 hebben zich naar de top 10 van Nederland gezwommen. In zwemcentrum Rotterdam kwamen de snelste 20 teams van Nederland in actie bij de Nederlandse Estafette Kampioenschappen. SWOL 1894 had zich met maar liefst vier teams weten te plaatsen voor het kampioenschap.

Het jongens junioren 2-team verscheen als eerste aan de start. Jesse Emming, Roan van der Stege, Julian Zwarthoff, Tristan Meijers en Ryan Freriksen namen de 4 x 50 meter voor hun rekening. Voor veel van hen was het de eerste keer dat zij een groot kampioenschap mochten zwemmen. Zij hielden zich desondanks samen kranig staande met als eindresultaat een mooie gedeelde 17e plaats.

Zowel de meisjes junioren 4 als de jongens junioren 4 zwommen de 4 x 100 meter afstanden. Diede Veld, Seb Pieterman, Robin Schutrup en Storm Boxum lieten zien nu al in prima vorm te verkeren. Zij zwommen vier fantastische races waarbij menige toptijden sneuvelden. Met in totaal 1117,66 punten zwommen de jongens junioren naar een achtste plaats. Het meisjes estafetteteam, dat bestaat uit Cato Tulen, Dieuwke Cleveringa, Fay Boxum en Esmee Mulder, toonde zich verrassend sterk in het snelle deelnemersveld. Ondanks de vervelende blessure waar Diewke Cleveringa vlak voor de kampioenschappen nog mee kampte, wisten de talentvolle zwemsters zeer dichtbij hun toptijden te komen. Met 1204,29 punten pakten zij een prachtige negende plaats in het eindklassement.

’s Middags was het de beurt aan het dames estafetteteam. Daniëlle Meinema, Lotte Pieterman, Fay Boxum en Esmee Mulder hadden meteen al een vliegende start bij de 4 x 100 meter wisselslag. Deze lijn wisten zij door te trekken naar de volgende races met als eindresultaat een prachtige dertiende plaats.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen