Ryan Koolwijk en Leandro Fernandes vervangers van Pelle Clement en Mustafa Saymak bij PEC Zwolle

De ervaring van Ryan Koolwijk (links) kan PEC Zwolle goed van pas komen
Foto: PEC Zwolle

Ryan Koolwijk (Almere City FC) en Leandro Fernandes (Pescara) komen PEC Zwolle versterken nu Pelle Clement en Mustafa Saymak zijn uitgeschakeld. De spoeling op het middenveld werd te dun.

De 36-jarige Ryan Koolwijk speelde dit seizoen nog vier wedstrijden voor Almere City FC en kwam voor zijn tijd in Flevoland uit voor Excelsior, NEC Nijmegen, FC Dordrecht en het Slowaakse AS Trencin. In Slowakije werd hij tweemaal landskampioen en won hij eveneens twee keer de nationale beker. Ook maakte Koolwijk deze zomer zijn debuut voor de nationale ploeg van Suriname. In totaal speelde hij inmiddels vijf interlands.
Leandro Fernandes (21) heeft een verleden bij PSV en het Italiaanse Juventus. De Italianen verhuurden de aanvallende middenvelder het afgelopen seizoen aan Pescara. Ook werkte de voormalig jeugdinternational van Oranje O15 t/m O18 in de jeugd van PSV al onder Art Langeler.

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle zegt: ”Met het tijdelijk wegvallen van Pelle en Mustafa werd de spoeling op het middenveld te dun. Ryan is fysiek sterk en heeft veel ervaring, terwijl Leandro als aanvallende middenvelder een goede indruk heeft gemaakt toen hij hier begin dit seizoen op proef was. Het is mooi dat het gelukt is beide spelers aan de selectie toe te voegen. Ze zijn fit en staan in de startblokken om de eerste meters op het trainingsveld deze week te maken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden