Korfballes voor Sparta: goede leer voor de volgende keer

De aanvalsdrift van Sparta wordt professioneel tot stoppen gebracht

Sparta debuteerde in hoofdklasse en gelijk tegen een van de topfavorieten: Dalto. En dat hebben de Zwollenaren geweten. De thuisploeg maakte het karwei eenvoudig af met 33-16.

Het werd de eerste stap in een historisch avontuur voor de Zwolse korfballers. Voor het eerst in de clubgeschiedenis speelt men in de hoofdklasse. Aangezien Dalto de eerste tegenstander was, waren de verwachting niet al te hoog gespannen. Dalto is een van de gedoodverfde favorieten  voor de titel. Sparta kwam sterk uit de startblokken door een 6-2 achterstand goed te maken tot 6-5. Vervolgens liep Dalto uit naar een marge van vier doelpunten en tot 17-9 bij de rust. Dalto was scherper in de afronding en wist de aanvallen van Sparta te verstoren. Dit gebeurde ook na rust en de marge liep op naar een verschil van twaalf doelpunten halverwege de tweede helft. Het laatste kwartier bracht Sparta nog de aanvallende Lisa Kouwenberg in het veld, die ook weer uitviel met een gescheurde achillespees. Dalto maakte het karwei geroutineerd af met nog een aantal fraaie, zuivere aanvallen en maakte er uiteindelijk 33-16 van. Het was wennen in de hoofdklasse voor Sparta, maar de Zwollenaren hebben laten zien dat ze zeker geen matige ploeg zijn.

Zaterdag speelt Sparta haar eerste thuiswedstrijd, om 19.00 uur tegen DeetosSnel in de eigen sporthal in Westenholte.

Doelpunten Sparta: Kaj Raterman (4), Jeroen Hukema (3), Pim Steenbergen (3), Henri Kikkert (2), Rowie Soldaat (2), Jildau de Jong, Anique Steenbergen