Publiekslieveling Reza Ghoochannejhad naar PEC

Reza Ghoochannejhad naar PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle TV

Op de slotdag van de transfermarkt heeft PEC Zwolle een hele goede slag geslagen door aanvaller Reza Ghoochannejhad naar Zwolle te halen. Ghoochannehhad speelde onder meer voor Heerenveen en kwam in 76 wedstrijden tot 32 doelpunten. Hij heeft een contract getekend tot medio 2021.

PEC Zwolle heeft op de slotdag van de transfermarkt een goede slag geslagen. De club heeft aanvaller Reza Ghoochannejhad aan de selectie toegevoegd. De 31-jarige aanvaller, die al eerder actief was in de Eredivisie, tekent een contract tot medio 2021. Ghoochannejhad is afkomstig van het Cypriotische APOEL Nicosia, waar hij zijn contract heeft laten ontbinden, maar speelde het voorbije halfjaar op huurbasis voor Sydney FC.

Heerenveen

Ghoochannejhad maakte in het seizoen 2005-2006 zijn debuut als profvoetballer voor sc Heerenveen. Daarna kwam de spits onder meer uit voor FC Emmen, SC Cambuur, Standard Luik en Charlton Athletic. In de zomer van 2016 streek de Iraniër weer neer in Friesland. Bij sc Heerenveen kwam hij in twee seizoenen tot 76 officiële optredens, waarin Ghoochannejhad 32 treffers liet noteren. Ook speelde hij voor de nationale ploeg van Iran. In totaal kwam de aanvaller 43 keer uit voor zijn vaderland en scoorde daarin 17 doelpunten.

Thuiswedstrijd

Reza Ghoochannejhad: ”Ik ben heel blij dat ik terug ben in Nederland en in het bijzonder bij PEC Zwolle. De Nederlandse competitie ken ik door en door en spreekt mij bijzonder aan. In Zwolle ga ik mijn uiterste best doen om het team en mijzelf door te ontwikkelen. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd op 15 september, thuis tegen RKC Waalwijk.”

Versterking

Technisch manager Mike Willems: ”Met Reza halen wij de gewenste versterking voor de voorhoede. In Nederland, maar ook zeker daarbuiten heeft hij zijn sporen verdiend. Zo heeft hij twee WK’s gespeeld met Iran en behoorde hij in 2015 tot een select gezelschap beste aanvallers van de Azië Cup. Met zijn 31 jaar is Reza dan ook een zeer ervaren speler. Dat kan onze relatief jonge selectie goed gebruiken en ik ben dan ook zeer tevreden dat het gelukt is hem voor de komende seizoenen aan ons te verbinden.”

'

Reacties

article
24036
Publiekslieveling Reza Ghoochannejhad naar PEC
Op de slotdag van de transfermarkt heeft PEC Zwolle een hele goede slag geslagen door
https://zwolle.nieuws.nl/sport/24036/publiekslieveling-reza-ghoochannejhad-naar-pec/
2019-09-03T19:22:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/09/03192151/Schermafbeelding-2019-09-03-om-19.21.16.png
APOEL Nicosia, Cambuur, Charlton Athletic, Emmen, Heerenveen, PEC Zwolle, Reza Ghoochannejhad, Sydney FC, voetbal
nieuws, Sport