Valse start PEC Zwolle in het nieuwe voetbalseizoen met verlies van Willem II

Valse start voor PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

De seizoensouverture van PEC Zwolle zal nog wel even naklinken in de catacomben van het MAC3PARK-stadion. Weliswaar scoorde het het eerste doelpunt van deze competitie (Lenaart Thy), maar daarna was het Willem II dat aan de goede kant van de score stond, nog geholpen door Clint Leemans.

Het was afwachten met welke ploeg PEC Zwolle het nieuwe seizoen zou starten. Wie zou de doelman zijn, bijvoorbeeld. Xavier Mous stond onder de lat. PEC Zwolle moest al vrij vroeg een forse ader laten door het uitvallen van Pelle Clement. Vervanger Clint Leeman kwam na een half uur in het veld. Een flinke domper aangezien Stegeman ook al Kenneth Paal en Sam Kersten (beiden geschorst) en de langdurig geblesseerden Thomas Lam, Bram van Polen en Mike van Duinen moest missen.

Koud kunstje

Het PEC Zwolle dat als eerste op voorsprong kwam, zij het met hulp van Willem II. Een lange bal van achteruit werd door Willem II-er Freek Heerkens met de rug van richting veranderd, terwijl doelman Timon Wellenreuther al kwam uitlopen. Voor Lennart Thy was het op zijn beurt een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken: 1-0. De vreugde in het MAC3PARK stadion was van korte duur. Vangelis Pavlidis profiteerde van een fout in de Zwolse opbouw, na balverlies van Dennis Johnsen en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1.

Eigen doelpunt

Na rust werd het Zwolse leed nog groter. Al binnen twee minuten werd Willem II in het zadel geholpen. Dat deed invaller Clint Leemans onbedoeld. De middenvelder ging bij een vrije trap een luchtduel aan met Sebastian Holmén, maar raakte zelf de bal met de kruin, waarna de bal achter Xavier Mous in het  eigen doel verdween: 1-2. PEC Zwolle had daarna veelvuldig het balbezit, maar het slaagde er niet echt in om Wellenreuther te testen. Een kleine twintig minuten voor tijd besliste Pavlidis het duel met de 1-3. Een mooi moment was er nog wel voor Jarno Westerman. De jongeling mocht in de slotfase zijn debuut maken.

Zondag wacht voor PEC Zwolle de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. Net als vorig jaar is ook nu FC Utrecht de tegenstander. Om 16:45 uur wordt er afgetrapt in de Galgenwaard.

PEC Zwolle – Willem II 1-3 (1-1). 39. Thy 1-0, 41. Pavlidis 1-1, 46. Leemans (e.d.) 1-2, 72. Pavlidis 1-3

Toeschouwers: 13.824

Scheidsrechter: Manschot

Gele kaart: Westerman (PEC Zwolle) en Pavlidis (Willem II)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Mous, Hamer, Reijnen (82. Westerman), Lachman, Nakayama, Dekker, Clement (30. Leemans), Bel Hassani, Elbers (56. Flemming), Thy, Johnsen

Willem II: Wellenreuther, Lewis, Holmén, Peters, Heerkens, Llonch, Saddiki, Vroussai, Köhlert, Pavlidis, Nunnely

 

 

'

Reacties

article
23669
Valse start PEC Zwolle in het nieuwe voetbalseizoen met verlies van Willem II
De seizoensouverture van PEC Zwolle zal nog wel even naklinken in de catacomben van het
https://zwolle.nieuws.nl/sport/23669/valse-start-pec-zwolle-in-het-nieuwe-voetbalseizoen-met-verlies-van-willem-ii/
2019-08-03T10:04:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/08/03100114/Schermafbeelding-2019-08-03-om-09.35.01.png
Adri Koster, Bel Hassani, Clement, Dekker, Elbers, Flemming, Hamer, Heerkens, Holmén, John Stegeman, Johnsen, Köhlert, Lachman, Leemans, Lewis, Llonch, Mous, Nakayama, Nunnely, Pavlidis, PEC Zwolle, Peters, Reijnen, Saddiki, Thy, Vroussai, Wellenreuther, Westerman, Willem II
nieuws, Sport