We gaan beginnen… PEC Zwolle opent het nieuwe voetbalseizoen tegen Willem II

Het nieuwe voetbalseizoen wordt vanavond in Zwolle afgetrapt tegen Willem II
Foto: PEC Zwolle

Eindelijk is het zover en vanavond start de nieuwe voetbalcompetitie. PEC Zwolle opent het nieuwe seizoen tegen Willlem II in het eigen MAC3PARK-stadion.

PEC Zwolle heeft de afgelopen tijd nogal wat veranderingen ondergaan. Ten eerste staat Jaap Stam niet meer langs de lijn, hij vertrok naar Feyenoord, en is vervangen door John Stegeman. Hij kwam van ‘buurman’ Go Ahead Eagles. Verder vertrok doelman Mikey van der Hart naar het Poolse Lech Poznan en hing Diederik Boer de handschoenen aan de wilgen. Zij worden onder de lat vervangen door Xavier Mous kwam (kwam over van SC Cambuur) en Michael Zettner wordt voor twee jaar gehuurd van Werder Bremen. Ook zijn Younes Namli (FC Krasnodar), Kingsley Ehizibue (1 FC. Koln) en Sepp van den Berg vertrokken. Van den Berg maakte de grootste sprong door naar Liverpool te vertreken. Nieuwkomers in de Zwolse selectie zijn de teruggekeerde Etienne Reijnen, Iliass Bel Hassani, Sam Kersten, Sai van Wermeskerken en Dennis Johnsen.

Overwinningen

PEC Zwolle is in de winning mood en  kende een goede voorbereiding. Het kwam de voorbereiding op het nieuwe seizoen ongeslagen door en boekte met overwinningen op SC Cambuur (4-1) en Asteras Tripolis (1-0), twee mooie zeges. Ook het meer dan terechte 2-2 gelijkspel tegen de Griekse kampioen en bekerwinnaar PAOK Saloniki laat doorschemeren dat de Zwollenaren op de goede weg zijn.

Nederlaag

Aan de twee meest recente ontmoetingen tussen PEC Zwolle en Willem II in het MAC3PARK stadion denkt de gemiddelde Zwollenaar niet graag terug. Deze wedstrijden gingen met 2-3 en 0-1 verloren. De totale balans is echter wel in het voordeel van de Zwollenaren. Van de 15 onderlinge ontmoetingen in Overijssel, trokken de Blauwvingers zes keer aan het langste eind, de gasten uit Tilburg wonnen vijfmaal en vier keer eindigde het duel onbeslist.

Blessures

John Stegeman kan vrijdag geen beroep doen op de geblesseerden Thomas Lam, Mike van Duinen en Bram van Polen. Ook Kenneth Paal en Sam Kersten zijn niet van de partij. De verdedigers zijn geschorst.  Het openingsduel wordt vrijdag in goede banen geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot. De assistenten zijn Brondijk en Dobre. De belangstelling voor het openingsduel is overigens groot, de publieke tribunes zijn nagenoeg uitverkocht. Wie nog een van de laatste kaartjes wil bemachtigen kan het proberen in de online ticketshop. Een kaartje kost vijf euro. Mochten er nog enkele tickets beschikbaar zijn, dan openen de stadionkassa’s vanaf 18.00 uur. Let wel; de kans is reëel dat de kassa’s gesloten blijven.

'

Reacties

article
23661
We gaan beginnen... PEC Zwolle opent het nieuwe voetbalseizoen tegen Willem II
Eindelijk is het zover en vanavond start de nieuwe voetbalcompetitie. PEC Zwolle opent het nieuwe
https://zwolle.nieuws.nl/sport/23661/we-gaan-beginnen-pec-zwolle-opent-het-nieuwe-voetbalseizoen-tegen-willem-ii/
2019-08-02T11:06:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/08/02110524/Schermafbeelding-2019-08-02-om-10.42.05.png
Bram van Polen, Dierik Boer, Eredivisie, MAC3PARK, Mickey van der Hart, Mike van Duinen, PEC Zwolle, Thomas Lam, voetbal, Willem II
nieuws, Sport