Sparta Zwolle doet zichzelf tekort in Overijsselse korfbalderby tegen Wit-Blauw

De korfballers uit Zwolle en Kampen delen de punten

In de race om het kampioenschap in de overgangsklasse B heeft Sparta Zwolle een punt laten liggen in de topper in Kampen tegen Wit-Blauw.

In de eerste helft waren de Zwollenaren tot vijf minuten voor rust heer en meester op het korfbalveld, met een verschil van vier punten (4-8). Maar Wit-Blauw gaf niet op en knokte zich toch terug in de wedstrijd. Ruststand 7-9. Toen was weer alles mogelijk. In de tweede helft werd het een waar korfbalgevecht. Dankzij bikkelharde inzet bleef Wit-Blauw de aansluiting houden. Een strafworp in de laatste minuut zorgde voor de gelijkmaker van 15-15. De laatste aanval van Sparta leverde geen doelpunt meer op, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Heerenveen van ASVD, waardoor Sparta de koppositie in de overgangsklasse deelt met Wit-Blauw en Heerenveen.

Zaterdag wacht Sparta de zware uitwedstrijd tegen ASVD om 15.30 uur in Dronten.

Doelpunten Sparta: Jeroen Hukema (8), Rowie Soldaat (2), Pim Steenbergen (2), Lisa Kouwenberg (2), Dion Westening (1)