Tien mijl van Zuid kent een paar kleine veranderingen

Rennen langs de IJssel met de 10 mijl van Zwolle-Zuid
Foto: Pixabay

Voor de negende keer wordt 13 april de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid gelopen. De veranderingen van vorig jaar zijn goed ontvangen en nu worden de puntjes op de ‘i’ gezet met een aantal verbeteringen.

De organisatie van de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid is zeer tevreden met het nieuwe parcours, maar men is en blijft kritisch: het kan altijd beter! Er is goed geluisterd naar de feedback van de deelnemers en er zijn een paar zaken aangepast. Vanzelfsprekend blijven de routes hetzelfde als vorig jaar, die zijn heel positief ontvangen. Wel wordt de ‘gekke lus’ aan het einde van de IJsseldijk uit het parcours van de 10 EM gehaald. Daarnaast is er weer één locatie voor de start en voor de finish, in tegenstelling tot andere jaren waar er een aparte start en finishplek was. Ook worden de routes nog beter aangeduid en worden  vlaggen met kilometer aanduiding geplaatst.

Vrijwilligers

Net als bij ieder ander evenement is ook dit evenement afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. En het blijkt ieder jaar weer lastig om voldoende mensen te werven, die willen helpen bij de uitvoering op de dag zelf. Naast de inzet van de professionals van Traffic Support is ook een groot aantal vrijwilligers nodig die bij het afzetten en vrijhouden van het parcours. Een essentiële taak bij een evenement als deze die door de woonwijk Zwolle-Zuid loopt.

Voor elk wat wils

De kracht van de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid zit hem in de diversiteit van routes . Zo is er een KidsRun voor de kinderen van de basisschool. Er is een Tienerloop voor de sportieve jeugd met een afstand van 5 kilometer. En natuurlijk zijn er de afstanden 5 Engelse Mijl en 10 Engelse Mij, respectievelijk acht en zestien kilometerl. De laatste drie afstanden zijn allemaal gecertificeerd door de Atletiekunie en daarmee niet alleen interessant voor de recreanten, maar ook voor de wedstrijdlopers. De KidsRun wordt gehouden nabij het start/finishgebied bij SIO aan de Troelstralaan in Zwolle-Zuid. De Tienerloop, de 5EM en de 10EM starten ook bij SIO en lopen door het prachtige buitengebied van Zwolle-Zuid.

Inschrijven of aanmelden als vrijwilliger? www.10mijlvanzwollezuid.nl

'

Reacties

article
20479
Tien mijl van Zuid kent een paar kleine veranderingen
Voor de negende keer wordt 13 april de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid gelopen. De
https://zwolle.nieuws.nl/sport/20479/tien-mijl-van-zuid-kent-een-paar-kleine-veranderingen/
2019-03-21T07:26:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/03/21072607/10-mijl-Zwolle-Zuid-.jpg
10EM, 5EM, hardlopen, kidsrun, SIO, tien mijl, Tienloop, Troelstralaan, vijf mijl, Zwolle-Zuid
nieuws, Sport