PEC Zwolle pakt belangrijke zege op Excelsior met twee late doelpunten

Dolle vreugde bij PEC Zwolle bij de tweede treffer
Foto: PEC Zwolle

Met twee hele late doelpunten in de 82e en 84e minuut heeft PEC Zwolle een belangrijke zege geboekt in Rotterdam. Excelsior werd verslagen met doelpunten van Kingsley Ehizibue en Younes Namli.

Het zijn drie hele belangrijke punten die PEC Zwolle pakt in de strijd tegen degradatie. Want de marge is inmiddels opgelopen naar vier punten. PEC staat weer op de 12e plaats met 29 punten, maar onderin worden ook punten gepakt. Het begint er steeds meer op te lijken dat het pleit voor NAC al is beslist en degradeert. Maar dan blijven er nog twee plaatsen over voor de nacompetitie. Daarin kan zondag weer een belangrijke stap worden gezet als Emmen naar Zwolle komt.

Lang 0-0

In Rotterdam tegen Excelsior bleef lange tijd de 0-0 op het scorebord staan ondanks het feit dat PEC Zwolle prima speelde. Het rijtje kansen dat de Zwollenaren kregen, was behoorlijk. Al binnen twee minuten had Mike van Duinen zomaar voor 0-1 kunnen zorgen. Zijn poging werd echter gekeerd door Excelsior-keeper en ‘man van de wedstrijd’ Alessandro Damen. Die sluitpost was diverse keren een sta-in-de-weg voor PEC Zwolle. Zo keerde de keeper inzetten van Younes Namli, Lennart Thy en Van Duinen. Excelsior kon daar in de eerste helft vrij weinig tegenover stellen. ”We moeten leren om onszelf te belonen. We moeten de kansen een keer afmaken. Gelukkig krijgen we ze vandaag niet tegen”, vertelde aanvoerder Bram van Polen na de wedstrijd.

Tweede helft

Want in de tweede helft bleef PEC Zwolle de bovenliggende partij. Alleen in het eerste kwartier na rust niet, toen de Kralingers via Luigi Bruins een enorme kans kregen. Doelman Mickey van der Hart, hersteld van zijn tegen Ajax opgelopen blessure aan zijn hand, tikte de bal over het doel. Na dat mindere kwartiertje kwam PEC weer beter in het spel. Dat leverde tien minuten voor tijd de 0-1 op. Kingsley Ehizibue stond op de juiste plek om de bal binnen te koppen. Even was er onduidelijkheid of de bal daadwerkelijk over de doellijn was gegaan, maar de assistent-scheidsrechter kon die bevestiging geven. Twee minuten later besliste Younes Namli de wedstrijd. Hij slalomde door de defensie van Excelsior en schoot beheerst raak. ”Ik was blij dat-ie een keertje scoort. Als hij dat verbetert is-ie ook niet meer te houden voor ons”, vond Van Polen over Namli. PEC Zwolle speelde het duel vervolgens professioneel uit, waarna het feestje met het uitverkochte en sfeervolle uitvak kon beginnen.

Over twee weken wacht opnieuw een belangrijk duel voor PEC Zwolle. FC Emmen, dat zeventiende op de ranglijst staat, komt op bezoek in het MAC3PARK stadion. Op zondag 31 maart wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Excelsior Rotterdam – PEC Zwolle 0-2 (0-0).  82. Ehizibue 0-1, 84. Namli 0-2

Toeschouwers: 4.093

Scheidsrechter: Mulder

Gele kaarten: Lam en Van Polen (PEC Zwolle)

Opstellingen:

Excelsior Rotterdam: Damen, Fortes, Oude Kotte, Mattheij, Burnet, Koolwijk, Schouten, Bruins, Anderson (66. Eckert), Omarsson (73. El Hamdaoui), Edwards

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Lachman, Lam, Paal, Hamer, Clement (83. Bouy), Ehizibue, Namli, Van Duinen (65. Elbers), Thy (77. Flemming)

 

Reacties

article
20369
PEC Zwolle pakt belangrijke zege op Excelsior met twee late doelpunten
Met twee hele late doelpunten in de 82e en 84e minuut heeft PEC Zwolle een
https://zwolle.nieuws.nl/sport/20369/pec-zwolle-pakt-belangrijke-zege-op-excelsior-met-twee-late-doelpunten/
2019-03-17T22:37:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/03/17223535/pec-excelsior.jpeg
Alessandro Damen, Anderson, Bram van Polen, Bruins, Burnet, Clemen, Emmen, Excelsior, Flemming, Fortes, Hamer, Koolwijk, Lachman, Lam, Lennart Thy, Mac3parc, Mattheij, Mike van Duinen, Oude Kotte, Paal, PEC Zwolle, rotterdam, Schouten, Van der Hart, Van Polen, Younes Namli, Zwolle
nieuws, Sport