PEC Zwolle bekert naar de halve finale

De spelers van PEC Zwolle knuffelen elkaar met als stralend middelpunt doelpuntenmaakster Yvette van Daelen
Foto: PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. Door een heel vroeg doelpunt kreeg het in eigen huis Excelsior Barendrecht op de knieën. Babiche Roof koppelde haar ploeg na afloop onder toeziend oog van haar team aan ADO Den Haag, terwijl de andere wedstrijd tussen Ajax  en FC Twente zal gaan.

De start van PEC Zwolle was ijzersterk, want al na 45 seconden kwam de thuisploeg op voorsprong. Maxime Bennink werd er op de linkerflank vandoor gestuurd, gaf laag voor op Yvette van Daelen, die met de hak keepster Isa Pothof klopte: 1-0. Zwolle ging direct in dezelfde versnelling door. Via de sterk opkomende rechtsback Allison Murphy werd veel gevaar gesticht, maar ook op links kon Bennink ongestoord aanvallen. Na het eerste kwartier schoof Excelsior Barendrecht wat op en dit resulteerden in kansen voor Nikki IJzerman en Eline Koster, die Nienke Olthof op haar weg vond. De keepster had ook een antwoord op een inzet van Sherallin Henriquez in een fase waarin de bezoekers aanspraak maakten op de gelijkmaker. De laatste kans voor rust was voor Babiche Roof, die zichzelf de ruimte verschafte om te schieten, maar op de benen van Pothof schoot.

In de tweede helft was het Excelsior Barendrecht dat uit de startblokken schoot. Toch bleef PEC Zwolle eenvoudig overeind. Het verzuimde in de tweede helft afstand te nemen van de Zuid-Hollanders, mede door goed keeperswerk van doelvrouw Pothof. Bennink was er met een schot dat op de doellijn gekeerd werd nog het meest dichtbij, maar ook Roof en Van Daelen kregen goede kansen. In de blessuretijd ging het nog bijna mis, maar Excelsior Barendrecht wist niet tot scoren te komen, waardoor het doelpunt van Van Daelen genoeg bleek voor de winst.

Op 12, 13 of 14 april ontvangt PEC Zwolle in de halve finale ADO Den Haag. De eerstvolgende wedstrijd voor de competitie is vrijdag, 15 maart, thuis tegen FC Twente. De aftrap is om 19.30 uur.

PEC Zwolle-Excelsior Barendrecht 1-0 (1-0). 1. Van Daelen 1-0

Toeschouwers: 460

Scheidsrechter: Noppers

Gele kaarten: 

Opstellingen:

PEC Zwolle: Olthof, Murphy, Smid, Van Koot, Niens, Asbroek, Tiemens, Roof, Doejaaren (80. F. Vliek), Van Daelen en Bennink.

Excelsior Barendrecht: Pothof, Ridder, Bos, Nieuwland, IJzerman, Koster, Simonis, Noordermeer, Henriquez (65. Van de Ven), Van Erk en De Breij (78. Amani).

Reacties

article
20170
PEC Zwolle bekert naar de halve finale
PEC Zwolle heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. Door een
https://zwolle.nieuws.nl/sport/20170/pec-zwolle-bekert-naar-de-halve-finale/
2019-03-10T20:05:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/03/10200455/Schermafbeelding-2019-03-10-om-20.00.08.png
ADO Den Haag, Babiche Roof, Excelsior Barendrecht, PEC Zwolle, Yvette van Daelen
nieuws, Sport