Jaap Stam heeft wilskracht en karakter teruggebracht bij PEC Zwolle

De vreugde is bij PEC Zwolle terug
Foto: PEC Zwolle

Wilskracht en karakter, dat wil de rechtgeaarde Zwolse voetballiefhebber zien. De  mouwen opgestroopt tot onder de oksels en negentig minuten er vol voor gaan. Pas als de scheidsrechter voor de laatste keer heeft gefloten is de wedstrijd afgelopen. Op z’n ‘Duits’ won PEC Zwolle van Utrecht. Met mazzel? Meer op de wil  om te winnen.

De blauwwitte sjaaltjes werden gezwaaid naar de overwinning van PEC Zwolle op Utrecht. Het publiek juicht en bejubelt Jaap Stam. De ogen van de Zwolle-supporters glunderen weer. En dat is wel anders geweest. Voor de winterstop zaten de supporters in zak en as. John van ’t Schip werd de laan uitgestuurd en Jaap Stam kwam. John van ’t Schip is de trainer die het mooie voetbal propagandeert, Jaap Stam is de tegenhanger. Jaap Stam was in zijn voetbalcarriere niet het toonbeeld van schoonheid in het voetbal. De rouwdouwer die het moest hebben van een onverwoestbaar karakter. En dat karakter is terug in de ploeg. De mouwen zijn weer opgestroopt, de scheenbeschermers worden nog eens extra aangetrokken en de wil om te winnen is terug in de ploeg.

VAR

Tegen Utrecht had de VAR enige invloed op de wedstrijd. Een rode kaart en een strafschop werd besloten vanuit Zeist. Eén keer ging scheidsrechter Bjorn Kuipers kijken en gaf de rode kaart aan Urby Emanuelson en de tweede keer gaf hij een strafschop op advies van de VAR, aan PEC Zwolle. Mike van Duinen maakte vanaf 11 meter gelijk en drie minuten later soleerde hij naar de overwinning. Utrecht-trainer Dick Advocaat had geen goed woord over de nieuwe technologie, zeker omdat beide gevallen in zijn nadeel uitvielen. Jaap Stam glimlachte minzaam. De overwinning was een feit en daarmee is de onrust verdwenen van voor de winterstop. Zaterdag wacht Heerenveen in het Abe Lenstrastadion. En ja, een trainer is zo goed als zijn laatste wedstrijd.

 

 

 

 

'

Reacties

article
19290
Jaap Stam heeft wilskracht en karakter teruggebracht bij PEC Zwolle
Wilskracht en karakter, dat wil de rechtgeaarde Zwolse voetballiefhebber zien. De  mouwen opgestroopt tot onder
https://zwolle.nieuws.nl/sport/19290/jaap-stam-heeft-wilskracht-en-karakter-teruggebracht-bij-pec-zwolle/
2019-02-03T22:20:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/02/03222015/Schermafdruk-2019-02-03-22.03.24.png
Abe Lenstrastadion, Bjorn Kuipers, dick advocaat, FC Utrecht, Heerenveen, Jaap Stam, Mike van Duinen, PEC Zwolle, VAR
nieuws, Sport