Korfbalvoorzitter Sparta: Dat we momenteel op het veld bovenaan staan en in de zaal ook bovenin meedraaien lijkt bijna normaal

Een tevreden voorzitter Peter van Gullik blikt terug op een goed jaar
Een tevreden voorzitter Peter van Gullik blikt terug op een goed jaar
Foto: Sparta Zwolle

Korfbalvoorziiter Peter van Gulik van Sparta is een tevreden mens. Tijdens zijn nieuwjaarsspeech memoreerde hij aan de sportieve successen van de club: ”Dat we momenteel op het veld bovenaan staan en in de zaal ook bovenin meedraaien lijkt bijna normaal.”

In een vol clubhuis hield Sparta Zwolle het traditionele nieuwjaarsgala. Een moment waarop de Zwolse korfballers terugkijken op het voorbije seizoen en vooruitblikken op het nieuwe jaar. Sportvrienden, leden, sponsoren en vrijwilligers werden warm welkom geheten door de S-side, de activiteitencommissie.

Hoogste niveau

De opening was traditioneel de van voorzitter Peter van Gulik. Hij keek tevreden terug op 2018, een prachtig jaar voor de club. Hij stelde: “We zijn sportief gezien met onze selectie op het hoogste niveau ooit aanbeland. Na de vijfde plek in de zaal vorig jaar en dus prolongatie van het overgangsklasseschap, volgde het kampioenschap en de promotie tijdens de veldcompetitie. Dat we momenteel daar bovenaan staan en in de zaal ook bovenin meedraaien lijkt bijna normaal.”

Compliment

Het compliment van Van Gulik is op zijn plaats. Want naast de sportieve successen is de club ook financieel gezond, dat komt onder meer door de ledengroei, betere uitbating van de accommodatie en het clubhuis en nieuwe sponsoren. Maar er waren ook kritische noten vanuit de voorzitter richting de leden: “We zullen meer ondernemerschap moeten tonen om de uitdagingen als voldoende en goede trainers bij de jeugd, zaalhuurkosten en accommodatiebeheer het hoofd te bieden.”

Wij Sparta Zwolle

Een ander thema dat de voorzitter aanhaalde is dat de club aanhaakt op de woorden van de burgemeester van Zwolle. Van Gulik: “I Amsterdam? Nee, wij Sparta Zwolle! Lukt het ons om in verbinding te blijven, dan zullen we op alle fronten succesvoller zijn en daarmee als club een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan.”

Uitverkiezingen

Na de opening werden verschillende uitverkiezingen gedaan, van vrijwilliger van het jaar tot speler en speelster van het jaar. Op een leuke en laagdrempelige wijze werden de winnaars bekend gemaakt en volgde er een feestje. Komend weekend hervatten de korfballers de competitie. Voor Sparta staat de lastige uitwedstrijd tegen De Hoeve op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordwolde en begint om 21.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen