PEC Zwolle sluit dramatisch slecht jaar af met een nederlaag bij VVV in Venlo

Weer een bittere nederlaag
Foto: Eigen foto

Het is interim-coach Gert Peter de Gunst niet gelukt om PEC Zwolle in het gareel te krijgen tegen VVV. In stadion De Koel werd het 2-0 voor de thuisploeg. Daarmee gaan de Zwollenaren nog een heftige jaarwisseling tegemoet na en dramatisch slecht jaar.

Sallaint detail van de wedstrijd is dat Clint Leemans en Vito van Crooij afgelopen zomer gezamenlijk de overstap van Venlo naar Zwolle maakten en keren zodoende voor het eerst terug in het stadion waar zij al mooie successen beleefden. Van Crooij is een jongen van Venlo. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding en debuteerde in het seizoen 2013/2014 in het eerste elftal. Leemans kwam in de zomer van 2016 over van Jong PSV en zorgde onder andere met twee doelpunten tegen RKC Waalwijk, dat de Venlonaren in 2017 promotie afdwongen naar de Eredivisie.

Rode kaart

Al na 26 minuten ging het duel op slot nadat PEC-doelman Diederik Boer na een overtreding (karatetrap) de rode kaart voorgehouden kreeg. Younes Namli werd geofferd voor doelman Mickey van der Hart. Diederik Boer was heel realistisch: ”Dit sloeg werkelijk helemaal nergens op. Hiermee dupeer ik de ploeg en een rode kaart is gewoon logisch: wegwezen.” Tino-Sven Susic legde van elf meter aan en Van der Hart had het nakijken: 1-0. Daarmee was de wedstrijd min of meer gespeeld. PEC Zwolle heeft het al heel lang aanvallend moeilijk en kon geen vuist maken en speelt ook nog eens dramatisch slecht.

Nederlagen

Na rust werd het duel er niet beter op en na 66 minuten was het Patrick Joosten die vanaf 22.2 meter een vrije trap mocht maken, hij maakt er 2-0. De rest van het duel is voor de statistieken. Daarmee eindigt Zwolle als slechtste ploeg uit de eredivisie in 2018 met maar liefst twintig nederlagen. De winterstop moet zekerheid gaan brengen wie John van ’t Schip gaat opvolgen. De meestgenoemde naam is die van Jaap Stam. De afgelopen week solliciteerde hij nadrukkelijk bij PEC Zwolle. De komende tijd wordt het duidelijk of de Zwollenaren overeenstemming kunnen krijgen met Stam.

 

'

Reacties

article
18172
PEC Zwolle sluit dramatisch slecht jaar af met een nederlaag bij VVV in Venlo
Het is interim-coach Gert Peter de Gunst niet gelukt om PEC Zwolle in het gareel
https://zwolle.nieuws.nl/sport/18172/pec-zwolle-sluit-dramatisch-slecht-jaar-af-met-een-nederlaag-bij-vvv-in-venlo/
2018-12-21T22:58:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/12/21225832/Schermafdruk-2018-12-21-21.56.46.png
Diederik Boer, Jaap Stam, John van 't Schip, Mickey van der Hart, PEC Zwolle, Tino-Sven Susic, Venlo, VVV, Zwolle
nieuws, Sport