De uitdaging van de Bas Autowas cityswim is weer groot

Start van de cityswim Zwolle
Start van de cityswim Zwolle
Foto: Rein Tuininga

Er wordt zaterdag voor de vijfde keer gezwommen in de grachten van Zwolle voor de Bas Autowas cityswim. Om 11.00 uur wordt er gestart door de wedstrijdzwemmers, tien minuten later starten de recreanten en estafetteteams.

Het rondje door de Zwolse grachten is 2700 meter en dat is een uitdaging voor veel zwemmers. Voor zowel de wedstrijdzwemmer als recreant is het vooral genieten. Genieten van het ervaren van Zwolle op een geheel nieuwe manier, maar ook is er de uitdaging van het volbrengen van de zwemtocht. En… natuurlijk een mooie opbrengst voor Tegenkracht.

Blauwalg

De organisatie laat het water in de gracht voorafgaand aan het evenement controleren door waterlaboratorium Aqualysis. Tijdens een bemonstering door Aqualysis wordt het water ter plekke gecontroleerd op helderheid, geur, kleur en eventueel aanwezig vuil, schuim en blauwalgen. Indien er blauwalgen zijn aangetroffen op de zwemwaterlocatie wordt er in het laboratorium verder onderzoek gedaan tot welke soort de blauwalgen behoren en of deze soort(en) ook schadelijk zijn voor mens en dier. Daarnaast richt het onderzoek in het laboratorium zich op de aanwezigheid van schadelijke bacteriën, onder andere de E-coli bacterie. Op basis van het onderzoek van Aqualysis bepaalt de organisatie of het evenement door kan gaan

Programma & Parcours

Het programma is nog onder voorbehoud!

09:15 – Aanmelding deelnemers geopend tot 10:30 uur
10:00 – Warming-up verzorgd door Rebound
10:15 – Start Bureau CK Jeugdserie (500 meter)
10:45 – Warming-up verzorgd door Rebound
11:00 – Start wedstrijdzwemmers (2.700 meter)
11:10 – Start estafetteteams (3x 900 meter) en recreanten (2.700 meter)
11:35 – Verwachte aankomst eerste zwemmer
13:00 – Verwachte aankomst laatste zwemmer
13:10 – Prijsuitreiking, verloting en bekendmaking ingezamelde bedrag voor Tegenkracht

Parcours

De Bas Autowas City Swim Zwolle is een zwemtocht van 2,7 kilometer door de mooiste gracht van Nederland. Er kan zowel individueel als in teamverband worden deelgenomen. Dit laatste betekent dat er in een team van drie door elke zwemmer zo’n 900 meter wordt gezwommen.

Sinds 2017 is er ook een afstand voor kinderen van 10 jaar en ouder. Zij zwemmen samen met hun vader of moeder een afstand van ongeveer 500 meter. Start en finish zijn bij het Rodetorenplein.

Kijk voor meer informatie op cityswim Zwolle en in het archief van  zwolle.nieuws.nl

 

De route van de Cityswim Zwolle

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen