Triade: IJsselmeer is toch iets anders dan de Wythmenerplas

Aangetikt in Medemblik
Aangetikt in Medemblik
Foto: Sport-Active

ZWOLLE – Het open waterseizoen is geopend bij Sport-Active Nederland. En dat gebeurde op een spectaculaire manier. Triatleten van Triade zwommen in een estafettte het IJsselmeer over. Duur: 7.15 uur.

Er stond een pittig windje en tsja, het IJsselmeer over zwemmen is heel wat anders dan een training in de Wythmenerplas. Behalve het pittige windje en dus een flinke golfslag regende het het de eerste paar uur. ”Het was de eerste die uur behoorlijk heftig”, zegt Alexander Hulleman van Sport-Active Nederland. ”Gelukkig werd het daarna wat droger en rustiger qua golfslag.”

Wythmenerplas

Deelneemster Francis van der Schoot zegt: De 22 kilometer zwemmen was pittig. En na weken van warmte en zon was het regenachtig. Maar het is een hele gave ervaring om te zwemmen in buitenwater en dan niet in de Wythmenerplas. Als je in het water ligt en je kijkt om je heen dan zie je alleen maar water en lucht. Het was absoluut een leuke ervaring en voor herhaling vatbaar.”

Buitenwater

De liefhebbers van het zwemmen in buitenwater kunnen hun hart de komende tijd ophalen. Het open waterzwemseizoen is geopend. Waar de hardlopers de urbanruns hebben gaan de zwemmers op de mooiste plekken zwemmen. Zo wordt onder meer de Giethoorn Challenge (10km) en de Weerribbentocht (5km) gehouden deze zomer, naast de mogelijkheid om door de Zwolse grachten te zwemmen. Wie het verderop wil zoeken kan ook naar Lanzarote, Gorges du Verdon of Malaga gaan, ook om hard te lopen, te fietsen of een voor de triathlon.

Grachtenswim

Aan het einde van de zomer houdt Stichting City Swim Zwolle op zaterdag 25 augustus de vijfde editie van de City Swim Zwolle, een zwemevenement in de Zwolse grachten. Dan wordt gezwommen om een mooi bedrag binnen te halen voor Tegenkracht. Inschrijven kan nu al.

Bekijk de video van de oversteek van Stavoren naar Medemblik

De durfals van Triade

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen