Roparunteam Run2Day Zwolle klaar voor 3e Roparun

Het Run2day Roparunteam uit Zwolle
Het Run2day Roparunteam uit Zwolle
Foto: Eigen foto

ZWOLLE – Roparunteam Run2Day is er klaar voor: de roparun van Parijs naar Rotterdam. Zaterdag 19 mei klinkt het startschot om 12.12 uur in Parijs en maandag 21 mei rond de klok van 13.30 uur verwacht men in Rotterdam aan te komen. Hardlopend wel te verstaan.

Het is ruim 530 kilometer hardlopen om van Parijs naar Rotterdam te komen, maar het is voor een goed doel: geld inzamelen voor kankerpatiënten. Dit nobele doel draagt er aan bij dat het team vol enthousiasme heeft getraind voor de derde Roparun. Twee keer vanuit Hamburg en nu dus een hele nieuwe route van Parijs naar Rotterdam. Het team bestaat uit 24 mensen, waarvan twaalf mensen het actieve deel doen. Dat zijn acht hardlopers. Dat zijn Melanie Leegwater, Anne Bouhuijs, Mirjam van Honschoten, Danielle Poppe, Jan ten Klooster, Harco Bouhuijs, Patrick Vos en Johan Westerink. Om de beurt nemen zij een stuk van het parkoers voor hun rekening. Er zijn vier fietsers die de hele tocht meefietsen. Dat zijn Mandy Muller, Emily Poppe, Maarten de Weerd, Evelien Roescher. Zij worden bijgestaan door de fysiotherapeuten Remko van Dijk, Theo Broeks en Esther Hassink. Het chauffeurswerk en navigatie wordt verzorgd door Remco de Graaf, Henk van Iersel, Roy Veldman, Hans Siefers, Heleen Nijboer en Margreeth Rebers. Kim van Meegdenborch en Nicole Bon zorgen voor de inwendige mens. Dit alles staat onder leiding van Niek van Eikel die de teamcaptain is.

Roparun

Het credo van de RopaRun is Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. De opbrengst van de Roparun gaat dus niet naar onderzoek, maar naar organisaties en initiatieven die het leven voor deze patiënten veraangenamen. Zo heeft bijvoorbeeld het Hospice Zwolle in 2015 maar liefst € 200.000 ontvangen van de Stichting Roparun en in 2018 het Deventer Ziekenhuis een bedrag van € 32.000,00 om een Steunpunt in te Richten. Daarnaast zijn ook kleinere bedragen naar lokale doelen in de regio gegaan.

Wie nog wil doneren kan dat doen via Roprunteam Run2Day of kijk op facebook

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen