Özcan Akyol, Ernst Daniël Smid en GladJakkers gasten tijdens Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal

Schrijver Özcan Akyol
Schrijver Özcan Akyol
Foto: Marc Deurloo

Tijdens de Landelijke Boekenweek op donderdag 28 maart wordt Overijssel Verwoord afgesloten met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten ̶ waaronder Özcan Akyol, Ernst Daniël Smid, GladJakkers en het Overijssels Dichtersgilde ̶ reizen af naar Odeon, Zwolle voor interviews, lezingen, optredens, prijsuitreikingen en voordrachten.

Schrijver Özcan Akyol studeerde journalistiek en Nederlands. Hij ontwikkelde zich van straatschoffie tot een ware literaire belofte. In het najaar van 2012 maakte hij zijn debuut als romanschrijver met het semi-autobiografische Eus. Inmiddels heeft hij twee bestsellers, vele columns, televisie- en radioprogramma’s op zijn naam staan. Op 28 maart wordt hij geïnterviewd.

Recept voor een goed leven

Zanger Ernst Daniël Smid en YouTubers GladJakkers zijn juryleden van de schrijfwedstrijd Recept voor een goed leven, en maken vanavond de winnaars bekend. Wat is het recept voor een goed leven? Iedereen kan meedoen aan deze schrijfwedstrijd, inzenden kan t/m 18 februari via overijsselverwoord.nl.

Jonge dichters

Een groep talentvolle, jonge dichters uit de regio vormt samen twee jaar lang het Dichtersgilde van de Provincie Overijssel. Michelle Brouwer, Wibo Kosters, Nick Felix en Laura van Eck zullen als literaire ambassadeurs van Overijssel optreden op festivals, meewerken aan programma’s en opdrachten maken voor en over de provincie. Vanavond dragen ze voor.

Overijssels boek van het jaar

Daarnaast wordt het Overijssels boek van het jaar gekozen en worden de bundels uit Het Verhalenhuis gepresenteerd. En er staat nog veel meer op het programma! Aankomende weken maken we de hele line-up bekend. De kaartverkoop is gestart via www.overijsselverwoord.nl.

Over Overijssel Verwoord

Overijssel Verwoord is een groots provinciebreed programma met evenementen voor lezers en schrijvers. In heel de provincie wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, leesclubs, verhalenwedstrijden en evenementen.

GROOT OVERIJSSELS BOEKEN & VERHALENBAL

Datum: donderdag 28 maart 2019

Locatie: Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle

Aanvang: 20.00u

Entree: € 17,50 / € 15 (bibliotheekpas) / € 10 (student/CJP)

Meer info en kaartverkoop: www.overijsselverwoord.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen