Volt spreekt een nieuwe politieke generatie aan

Volt-lijsttrekker Cankut Ercan geflankeerd door Annajorien Prins, Jan Borgert, Janet Manden, Alieke Ramos en Alieke Ramos-Marta Pijl
Volt-lijsttrekker Cankut Ercan geflankeerd door Annajorien Prins, Jan Borgert, Janet Manden, Alieke Ramos en Alieke Ramos-Marta Pijl
Foto: Volt Zwolle

Volt Zwolle heeft haar verkiezingsprogramma gepresenteerd en is klaar om van start te gaan in de race naar zetels in de Zwolse raad.

Volt Zwolle staat voor een nieuwe generatie in de politiek die afrekent met nationalisme en populisme. Politiek waarbij samenwerking centraal staat om oplossingen te vormen voor de problemen van vandaag en morgen. Deze uitdagingen wil Volt Zwolle oplossen door op elk niveau samen te werken; lokaal, nationaal en Europees. Volt Zwolle geeft jong en oud een stem, Zwollenaren meer inspraak en bouwt aan een duurzame toekomst voor iedereen.

“We spreken een nieuwe politieke generatie aan. Volt brengt optimisme in de politiek met een radicaal positief geluid. Zwolle is als Hanzestad gegroeid door over grenzen heen te kijken. Juist in een Hanzestad als Zwolle past een pan-Europese partij als Volt”, zegt lijsttrekker Cankut Ercan

Volt  doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen als pan-Europese partij. Dit betekent dat deze partij ook lokaal altijd met een Europese blik kijkt naar zowel problemen als kansen. Volt Zwolle vindt praktische oplossingen voor (lokale) problemen door de beste voorbeelden uit Europa naar Nederland te halen. Ook zet Volt Zwolle zich in om samenwerking over grenzen heen te verbeteren. Tot slot werkt ze aan meer kennis over Europa in de gemeente om duidelijk te maken hoe Europa en de gemeente elkaar raken en hoe Zwollenaren hun voordeel kunnen halen uit Europese samenwerking.

Vertrouwen

Volt Zwolle wil werken aan het vertrouwen tussen de politiek, de overheid en Zwollenaren. In gesprek gaan met iedereen en het creëren van inspraak zijn voor Volt Zwolle de pilaren van een gezonde democratie. Daarom zet zij zich in voor meer inspraak middels burgerfora en burgerbegroting, voor meer transparantie over overheidsbesluiten en voor betere begeleiding van mensen die tussen wal en schip raken. Volksvertegenwoordiging hoort dichtbij de kiezer vorm te krijgen volgens Volt Zwolle.

Naast deze onderwerpen heeft Volt Zwolle onder andere ook plannen om de klimaatcrisis en problemen op de woningmarkt aan te pakken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen