PvdA: kritisch kijken naar Kerst Event Zwolle

Jan Slijkhuis (PvdA) wil evalueren met Kerst Event Zwolle
Jan Slijkhuis (PvdA) wil evalueren met Kerst Event Zwolle
Foto: PvdA Zwolle

ZWOLLE – De PvdA vindt dat de gemeente bij de komende evaluatie van Winters Zwolle kritisch moet kijken naar het eventueel opnieuw subsidiëren van het Kerst Event Zwolle. De organisatie gaf op haar website aan dat als deelnemers aan de levende kerststal alleen mensen in aanmerking komen die ‘de christelijke levensvisie ondersteunen’. Die tekst is inmiddels wat afgezwakt, maar de intentie blijft hetzelfde.

PvdA-fractievoorzitter Jan Slijkhuis zegt hierover: “Als PvdA vinden wij dat activiteiten die de gemeente ondersteunt, moeten openstaan voor alle Zwollenaren. Dan kan het kan toch niet zo zijn dat de gemeente een evenement subsidieert waaraan mensen alleen actief kunnen deelnemen als zij volgens de organisatoren de juiste levensvisie hebben?”

Bijbelverhaal

”Het gaat hier in wezen om een openbare toneelvoorstelling waarin een Bijbelverhaal wordt nagespeeld. We zouden als gemeente toch ook geen subsidie geven aan een uitvoering van het Weihnachts-Oratorium of de Matthäus Passion – in beide gevallen Bijbelverhalen op muziek – als daar alleen christelijke zangers zouden worden toegelaten? Dit leidt alleen maar tot tweedeling en daar zitten we in Zwolle niet te wachten. Bij de evaluatie van Winters Zwolle moet dit punt wat ons betreft nadrukkelijk worden besproken om herhaling te voorkomen.”

De PvdA-fractie wil in het nieuwe jaar de organisatoren van het Kerst Event uitnodigen voor een gesprek.

De vernieuwde tekst van Kerst Event Zwolle

Iedereen welkom bij het Kerst Event Zwolle.

gepubliceerd 21-12-2017

Kerst is voor en van iedereen. Kerst vieren we met elkaar. De hele opzet van het Kerst Event Zwolle is daar dan ook op gericht. Door in de Zwolse binnenstad met elkaar te zingen, te dansen, een kopje koffie te drinken, te genieten van de dieren in de kerststal en te luisteren naar het kerstverhaal geven we gezamenlijk invulling aan naastenliefde, eendracht, vrede en verdraagzaamheid. Aanstaande zaterdag hopen wij Kerst met vele mensen uit Zwolle en omstreken op deze manier te beleven.

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus Christus, de Zoon van God, waar wij in geloven. Dat willen wij als organisatie, samen met de vrijwilligers tijdens het Kerst Event Zwolle in beeld brengen, uitdragen en daarover vertellen. In de vertolking van de kerstboodschap is de overtuiging waarmee de vrijwilligers dat zowel tijdens als rond ons event kunnen doen, dan ook relevant. In tegenstelling tot wat de Stentor op 21-12-2017 heeft gepubliceerd, mogen dit mensen met allerlei achtergronden in levensovertuiging zijn.

De eerste editie van het Kerst Event Zwolle uiterst succesvol geweest en heeft het een positieve impuls aan de stad gegeven. Wij weten ons ondersteund door vele christenen en niet-christenen: tientallen ondernemers en honderden vrijwilligers, maar ook kerken en particuliere donateurs die dit jaar niet aarzelden om ons op velerlei manieren te helpen en te ondersteunen. Daar willen we hen van harte voor bedanken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen