Nelleke Vedelaar geeft politieke code rood

Foto: Twitter

 

 

 

 

ZWOLLE/AMSTERDAM – ”We moeten haast maken met linkse samenwerking. Want er hangt iets in de lucht. Een storm”, zegt Nelleke Vedelaar als kersverse voorzitter van de PvdA.

”De komende week maken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hun regeerakkoord bekend. En dat zal een rechtse storm losmaken die alles bedreigt wat ons dierbaar is. Van een extra verhoging van BTW op dagelijkse boodschappen, wat een schandalige vorm van belasting op armoede is, tot het pesten van vluchtelingen door ze de eerste drie jaar geen zorgtoeslag, huurtoeslag of bijstand toe te staan. Ondertussen krijgen grote bedrijven miljarden euro’s cadeau, wordt het belastingstelsel oneerlijker en als klap op de vuurpijl krijgen we niet meer vaste banen, maar meer tijdelijke contracten zonder perspectief.”

”Het zal een storm worden die raast over Nederland en die alles wat kwetsbaar is los zal rukken en te pletter zal slaan. Tenzij we ons hiertegen verzetten met iedereen die het wil. Door schuilplaatsen te bouwen, de mensen om wie het gaat vast te houden en voor ze te gaan staan. We moeten elkaar vasthouden.”

”In de stilte voor het regeerakkoord zien we ook steeds meer mensen naar partijen lopen die doen alsof ze een redelijk alternatief zijn. Zo’n type als Thierry Baudet. Die de onzekerheid over vooruitgang en bestaanszekerheid uitbuit door mensen tegen elkaar op te zetten, door te suggereren dat er voor een deel van de bevolking meer mogelijk is, maar tegelijk onverdraagzaam is tegen een ander deel van de bevolking. Het is aan ons om mensen duidelijk te laten maken dat de PVV’s en de FvD’s van dit land alleen holle oplossingen bieden ten koste van ‘de ander’. Wij laten ons niet foppen. Wij weten dat verdraagzaamheid en naar elkaar omkijken pas écht een hechte samenleving maakt.”

”En we moeten in heel Nederland knokken voor een goede verkiezingsuitslag in maart. Om het rechts populisme buitenspel te zetten En wat heb ik een vertrouwen in al die vaak jonge lijsttrekkers die de kar voor onze willen trekken in dorpen en steden door heel het land. Want er staat wat op het spel bij de komende gemeenteraadsverkiezingen en daarom begint de campagne gisteren en vandaag. Een campagne waarin de nadruk ligt op lokale thema’s. Ik mag die campagne leiden en jongens: wat heb ik daar zin in! Want wij zijn nooit verslagen, bij de PvdA brandt altijd licht.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen