Aangewezen slagvrouw en fractievoorzitter Patty Wolthof wordt lijsttrekker PvdA Zwolle

Patty Wolthof
Patty Wolthof
Foto: PvdA Zwolle

Het is een formaliteit dat de PvdA Patty Wolthof voordraagt als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar dat de huidige fractievoorzitter wordt gekozen is een zekerheidje.

Patty Wolthof is enthousiast en heeft grootse plannen: “Ik vind het een ontzettende eer dat ik ben voorgedragen als aanvoerder van deze prachtige, steengoede lijst. Samen met hen ga ik strijdbaar de campagne in. Want op 16 maart 2022 valt er echt iets te kiezen. Mensen vinden amper nog een betaalbaar huis, pandjesbazen kopen buurten op. Het grote geld wint te vaak. Dat gaan we veranderen. Samen met iedereen die ook voelt dat het eerlijker en socialer kan. Kiezen we voor onze inwoners, de onderwijzer voor de klas van onze kinderen, en de verpleegkundige die voor oma zorgt? Of voor de huisjesmelkers, dure villa’s en penthouses en de beleggers?”

In Patty Wolthof ziet de commissie een PvdA’er die van de straat is én van de raad. Een aansprekend boegbeeld met een stevige sociaaldemocratische visie op de belangrijke vraagstukken van Zwolle. Ze heeft ruime ervaring opgedaan in de Zwolse politiek en is in staat om brede allianties te smeden, binnen en buiten de partij. Wolthof is ook de beoogd fractievoorzitter. 

PvdA-afdelingsvoorzitter Anneke Speelman is blij met de conceptlijst. “Het is een lijst met veel nieuwe jonge getalenteerde kandidaten. Kandidaten met een groot sociaaldemocratisch hart, met ambities om de stad en ommelanden en de mensen die er wonen beter te maken. Kandidaten die strijden voor bestaanszekerheid, rechtvaardigheid en solidariteit.”

Op twee staat een oude bekende, Mart oude Egbrink (33) is al raadslid sinds 2018. Jong en aanstormend talent Luna Koops (23) staat als eerste nieuwkomer op de derde plaats. Zij heeft inmiddels al de nodige ervaring binnen de Jonge Socialisten. Selma Hoekstra (55) staat als zittend raadslid op de vierde plaats. Ook Niels van der Schaaf is op met zijn 23 jaar piepjong en komt op de vijfde plaats. Hettie van Aalderen, burgerraadslid Robert Kist, Evita Keulen maken de top 8 vol. Jan Slijkhuis wordt lijstduwer, hij gaat na drie termijnen plaats maken voor het aanstormende talent. Op plek 13 staat Nynke de Jong. 

Op 3 november zal de ledenvergadering van de PvdA Zwolle zich uitspreken over de lijst waarmee de partij de verkiezingen in zal gaan op 16 maart. Op 27 oktober krijgen de leden het conceptverkiezingsprogramma voorgelegd. 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen