ChristenUnie Zwolle wil polsbandje voor de horeca

Het moet gezellig blijven in de horeca
Foto: Pixabay

Gerdien Rots heeft namens de ChristenUnie gevraagd om een polsbandje voor de Zwolse horeca. Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat horecaondernemers de nodige weerstand ondervonden voor het checken van de coronatoegangspas.

Deze drempel wil de ChristenUnie slechten. Rots zegt: “We willen voorkomen dat mensen als gevolg van de invoering van de coronapas niet meer deelnemen aan het maatschappelijke leven.” Ze wil in Zwolle ook een polsbandjes-systeem invoeren naar Alkmaars voorbeeld. Rots: “Inwoners die van Testen voor Toegang afhankelijk zijn ondervinden nu hoge drempels bij het meedoen in onze samenleving. In Alkmaar is de drempel verlaagd voor inwoners die afhankelijk zijn van Testen voor Toegang.

Het demissionaire kabinet heeft gemeenten verantwoordelijk gemaakt te controleren op gebruik van de coronapas. De ChristenUnie wil weten of de burgemeester Peter Snijders, net als veel van zijn collega’s, bereid is om niet actief te handhaven en alleen ingrijpt bij excessen. Mocht hij wel actief gaan toezien dan wil de ChristenUnie weten hoeveel boa’s hij daarvoor inzet.

Horecaondernemers worden door de polsbandjes ontlast in het checken van de digitale coronapas.” In de stad zou in het uitgaansgebied een checkpoint kunnen worden opgezet waar bezoekers hun coronapas laten scannen. Verschijnt het groene vinkje, dan krijgt de paseigenaar een polsbandje. Daarmee kan hij of zij de cafés en restaurants bezoeken. Wie geen vaccinatiebewijs heeft kan zich bij het checkpoint laten testen in een sneltestcentrum.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden