Politie schrijft de vingers blauw in Zwolle: maar liefst 173 boetes uitgeschreven

Fors aantal bekeuringen in Zwolle
Fors aantal bekeuringen in Zwolle
Foto: Team Verkeer politie Zwolle

Het team verkeer van de politie heeft deze week in Zwolle de vingers blauw geschreven aan bekeuringen. De oogst was maar liefst 173 boetes op bekende ongevalswegen en ‘klachtenlocaties’.

De wegen waar gecontroleerd werd waren de Zwartewaterallee, Rieteweg, Katerdijk en de Wethouder Alferinkweg. Er gingen maar liefst 81 hardrijders op de bon, waarvan twee snelheidsduivels het rijbewijs moesten inleveren. Zij reden meer dan vijftig kilometer per uur te hard. Ook gingen veel verkeersdeelnemers op de bon voor het vasthouden van een telefoon. Het waren er maar liefst 52 boetes die hiervoor werden uitgeschreven, waarvan de meeste fietsers op de bon gingen. Zo’n veertig boetes werden uitgereikt vanwege ondeugdelijke fietsverlichting, rijden door rood licht, technische eisen waaraan niet werd voldaan en het rijden zonder rijbewijs.

Gestolen auto’s

Wijkagenten Zwolle-Noord schrijft dat gistermiddag een dienst ‘in burger’ nog twee gestolen auto’s opleverde. Een van de voertuigen troffen de agenten rijdend aan op de A28. Vier verdachten uit de regio Rotterdam werden daarbij aangehouden. Van de bestuurder van de gestolen auto werd een #speekseltest afgenomen. Die viel positief (en dus negatief voor hem) uit. Het bloedonderzoek moet uitwijzen welke drugs hij heeft gebruikt en of de waarden zodanig hoog zijn dat hij hiervoor strafbaar is

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen