Politie stopt met onderzoek explosies Hanselaarmate

Forensisch onderzoekers zijn bezig
Foto: Politie.nl

Er zijn geen aanknopingspunten naar de twee explosies aan de Harselaarmate. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft de afgelopen maanden haar uiterste best gedaan om te achterhalen wie voor deze incidenten verantwoordelijk is of zijn. Dat heeft niet tot een verdachte of verdachten geleid. Op dit moment zijn er geen aanknopingspunten waarmee dit onderzoek voortgezet kan worden.

Buurbewoners aan de Harselaarmate werden dinsdag 26 februari opgeschrikt door twee explosies in de Hanselaarmate. Vermoedelijk is er een verband tussen de explosies en het ophangen van een granaat bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat op 10 oktober 2018.  De afgelopen maanden heeft het onderzoeksteam forensisch onderzoek gedaan, getuigen, tipgevers en betrokkenen gehoord en camerabeelden veiliggesteld en bekeken. Ook is het publiek meerdere keren de hulp gevraagd en er is zelfs een beloning van € 10.000 uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van (in ieder geval) de explosies bij de woning aan de Hanselaarmate. Het onderzoek heeft informatie opgeleverd, maar dat heeft niet geleid tot het oplossen van deze zaak. Met de informatie die we nu hebben kunnen we niet verder met het onderzoek.

Gouden tip

De politie hoopt dat cruciale informatie alsnog wordt gedeeld. De beloning voor de gouden tip blijft van kracht. Wie meer weet kan het alsnog doorgeven over beide incidenten, zowel aan de  Voorstraat en de Hanselaarmate. Daar is alle informatie nog een keer rustig doorlezen. Tipgevers kunnen ook vertrouwelijk hun informatie delen via het Team Criminele Inlichtingen op telefoonnummer 079-3458 999.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden