Even krabben kan je een hoop geld schelen, tot maar liefst 380 euro

De politie controleert op dichtgevroren autoruiten
De politie controleert op dichtgevroren autoruiten
Foto: Politie zwolle

Wie even net iets meer moeite neemt om de ruiten schoon te krabben kan veel geld besparen. En een ochtendhumeur besparen.

De politie controleert momenteel of de ramen van auto’s goed schoon zijn. Het is zeer gevaarlijk om met dichtgevroren ramen rijden omdat het zicht rondom mist. Soms rijden mensen met een klein stukje opengekrabt, met alle mogelijke gevolgen van dien. Daarom zijn de bekeuringen niet mals. Het is vrij simpel om dat te zien, natuurlijk. De boete voor dichtgevroren ramen beloopt zo’n 240 euro, maar let op: wie de achteruitkijkspiegels niet schoon heeft krijgt er nog eens een boete overheen.

Condens

Een ander gevaar in de winter is condens tegen de ramen. Wie de ramen heeft schongekrabt en wegrijdt krijgt in een keer te maken met condens en er is geen zicht meer. Wellicht is het handig om eens de airco aan te zetten en als dat niet werkt te laten controleren bij een erkende aircospecialist.

 

Een bekeuring voor onvoldoende zicht door voorruit, zijruit of naar achteren middels spiegels kan oplopen tot wel €380,-. Hoe gevaarlijker hoe duurder!Zorg er dus voor dat je voldoende zicht hebt!^MJ

Geplaatst door Politie Team Verkeer Oost-Nederland op Zondag 20 januari 2019

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen