Twee Zwollenaren staan op de Most Wanted-lijst van de politie

Sharif Korz (links) en Nazir Ahmad Chaudhry
Sharif Korz (links) en Nazir Ahmad Chaudhry
Foto: Politie

Twee Zwollenaren staan op de nationale opsporingslijst of te wel de most wanted-lijst. Dat zijn de van oorsprong Limburger Sharif Korz en Nazir Ahmad Chaudhry.

De inmiddels 40-jarige Korz heeft nog een celstraf van 12 jaar voor de boeg. Hij is veroordeeld voor de moord in 2000 op de zakenman John Meijers die op de Emmasingel in Weert in koelen bloede werd vermoord. De aanleiding ligt in de relationele sfeer.  Meijers had een relatie met een 22-jarige Marokkaanse die de relatie met Meijers wilde verbreken. Sharif Korz werd daarop ingeschakeld. Voor zijn betrokkenheid bij de moord zou 50.000 euro zijn betaald. Korz moet nog 4217 dagen van zijn gevangenisstraf uitzitten mocht hij opgespoord worden.

Nazir Chaudhry is op 12 mei 1999 veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Hij is veroordeeld voor zware mishandeling, met de dood tot gevolg, op zijn 3-jarige stiefzoon. Chaudhry was in afwachting van zijn rechtszaak vrijgelaten. Sinds zijn veroordeling is Chaudhry niet meer gezien. Chaudhry spreekt Nederlands, heeft nog meerdere kinderen in ons land wonen en kan mogelijk dus nog in Nederland verblijven.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen