Man tegen hoofd getrapt bij beroving tas in Wezenlandenpark

Mannen bedreigd met een mes
Foto: Pixabay

Drie jonge mannen zijn zaterdagavond met geweld van hun tas beroofd in het Wezenlandenpark in Zwolle. Eén van de slachtoffers ging achter de daders aan, maar werd naar de grond gewerkt en tegen zijn hoofd getrapt. De andere twee werden tijdens de beroving met een mes bedreigd.

De drie mannen zaten op een bankje toen er zes mannen bij hen kwamen staan. Plotseling pakte een van de zes mannen de tas die naast het bankje stond en rende er mee weg. Drie anderen uit de groep volgden hem.

Geschopt

Een van de mannen op het bankje liet zich echter niet zomaar van zijn spullen beroven en rende achter de verdachte aan om de tas terug te halen. Hij haalde de mannen in werkte de man die de tas had gestolen, naar de grond. Terwijl hij met de verdachte op de grond lag en de tas wilde pakken, werd hij door de drie andere mannen tegen zijn lichaam en hoofd geschopt. Om zichzelf te beschermen, moest hij de verdachte loslaten. De vier mannen zijn er toen direct vandoor gegaan.

Bedreigd met mes

Terwijl hun vriend de tas probeerde terug te krijgen, werden de twee mannen die nog op het bankje zaten, met een mes bedreigd. Van de groep van zes mannen waren er nog twee bij het bankje achtergebleven. Zij wilden ook de tas van een van de mannen op het bankje hebben. Onder dreiging van het mes is de tas vervolgens meegenomen.

Onderzoek

De politie is direct een onderzoek gestart naar deze groep mannen. De man die de tas heeft gepakt is ongeveer tussen de 18 en 22 jaar oud, is ongeveer 1.75 meter en heeft een normaal postuur. Hij heeft een donkere huidskleur en zwart haar. Verder weet de politie dat een van de zes mannen op een witte of cremekleurige Mio snorscooter reed en dat de rest lopend was.

Getuigen

Wie weet wie de mannen zijn of wie heeft zaterdagavond tussen 22.30 en zondagmorgen 03.00 uur iets opvallends gezien of gehoord in de buurt van het Wezenlandenpark? Wellicht is de groep elders gezien. Alle informatie is welkom in verband met het onderzoek. Reageer via  0900-8844.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden