Wilde achtervolging snorfietser eindigt in valpartij

Snorfietser in bezit van drugs
Snorfietser in bezit van drugs
Foto: Politie Zwolle

ZWOLLE – De politie heeft na een wilde achtervolging een bestuurder van een snorfiets in de kraag gegrepen in Holtenbroek. De man bleek onder invloed van drugs.

De man op zijn snorfiets werd na een snelheidsovertreding gesommeerd mee te rijden met een motoragent naar een controlelocatie bij de Rembrandtlaan. De bestuurder, een 24 jarige Zwollenaar, maakte echter rechts om keert en reed met hoge snelheid over onder andere fietspaden de wijk Holtenbroek in. Hierbij vloog hij uit de bocht en raakte hij licht gewond.

Drugs

Het vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs was. De verdachte bleek een kleine hoeveelheid drugs bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en aan het bureau bleek hij op de speekseltest op tenminste vier soorten drugs positief te testen. Een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs kon niet ingevorderd worden, die had de verdachte namelijk niet. Tijdens de insluiting werd er meer dan een gebruikershoeveel drugs bij hem aangetroffen. De recherche is momenteel bezig met het onderzoek. 

Proces verbalen

Er zijn proces verbalen uitgeschreven voor het niet voldoen aan aanwijzing, rijden zonder rijbewijs, snelheid en rijden onder invloed. Uiteraard ook ter zake bezit van drugs. De rechter zal hiervan de straf bepalen. De snorfiets die van een ander was, raakte zodanig beschadigd dat er een WOK (Wachten Op Kenteken) op het kenteken is gekomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen