Mark de G.: geen moord, maar een ongeluk

De rechtbank buigt zich over de zaak van Mark de G.
Foto: Still RTVOost

ZWOLLE – Volgens justitie is Zwollenaar Mark de G. (40) verdacht van moord op zijn vroegere jeugdvriend Deniz en heeft hem doodgeschoten en daarna in stukken gesneden. De G. ontkent dit enĀ  zegt dat er sprake was van een ongeluk.

Het is een gruwelijke zaak waarover de rechtbank in Zwolle zich moet buigen. Deniz was al een week vermist toen het stoffelijk overschot werd teruggevonden in het huis van de verdachte. Duidelijk is wel dat Mark de G. alles te maken heeft met de dood van zijn jeugdvriend Deniz. De manier waarop is nog altijd onduidelijk. De officier van Justitie vertelde wel wat er was in een telefoongesprek dat werd afgeluisterd. Mark de G. heeft in dat gesprek verteld dat Deniz een pistool in zijn huis had gevonden en het op zichzelf richtte. De G. probeerde het pistool af te pakken en toen ging het af.

Afluisteren

De politie luisterde op dat moment de telefoon van Mark de G. al af omdat hij een van de laatste personen was die Deniz had gezien. Daarna werd De G. aangehouden en de volgende dag werd het stoffelijk overschot van Deniz in stukken, verpakt in plastic zakken, in de kruipruimte van het huis van De G. gevonden. Het kan nog maanden duren voordat er meer duidelijk is over de exacte gang van zaken. Daarvoor is veel onderzoek nodig. De hamvraag is hoe Deniz om het leven is gekomen en daarvoor zijn twee scenario’s mogelijk. Moord of een ongeval. In ieder geval is er nog heel veel onduidelijk. Het zal dus nog heel wat tijd vergen om duidelijkheid te krijgen over de gang van zaken.

Lees ook:

Zwollenaar in stukken onder de vloer teruggevonden

Bekijk ook de beelden van RTVOost

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden