Nederlandse Kampioenschappen voor vogels 2018 in Zwolle

Zo'n 25000 vogels zijn te zien bij Vogel 2018 in de IJsselhallen
Foto: Pixabay

ZWOLLE – De IJsselhallen in Zwolle zijn dit jaar het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen voor volièrevogels. Het kampioenschap wordt voor het eerst in Zwolle gehouden. Dat gebeurt onder de naam Vogel 2018. Er komen zo’n 25000 vogels naar Zwolle.

Op 18 februari 2017 wordt in de IJsselhallen de eerste Zwolse vogelmarkt gehouden. Uren ronddwalen tussen tienduizenden vogels die te koop worden aangeboden.

Internationale belangstelling

Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Italië, Engeland en Denemarken, blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven. De organisatie, vogelvereniging ‘De Volièrevriend’, zal er ook deze keer opnieuw in slagen om liefhebbers van buiten de landsgrenzen naar Zwolle te halen.

Enorme collectie

De markt bestaat uit een oppervlakte van maar liefst 10.000 m2 en 2.900 strekkende meter aan schragen. Naast de enorme collectie vogels zijn er diverse stands aanwezig waar je uitgebreide informatie kunt verkrijgen over vogels en alles wat daarbij hoort. Zo vind je hier stands met boeken, voliere benodigdheden, diverse soorten zaden en nog veel meer. Het gigantische aanbod biedt de liefhebbers een onvergetelijk dagje uit!

Voorverkoop

Tijdens de voorverkoop is het mogelijk om kaarten voor de vogelmarkt online te bestellen via www.volierevriend.nl. Wanneer online een ticket wordt besteld ontvangt men € 1,00 korting.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden