Informatieavond laagvliegers over Berkum

Laagvliegers boven Berkum. Er wordt in januari gepraat over vliegtuigen van en naar Leleystad
Laagvliegers boven Berkum. Er wordt in januari gepraat over vliegtuigen van en naar Leleystad
Foto: Picabay

ZWOLLE – Wijkvereniging Berkum en de Stichting HoogOverijssel houden informatieavond op 9 januari over laagvliegers van en naar vliegveld Lelystad.

Op enkele honderden meters afstand van Berkum zullen bij ongewijzigd beleid per jaar tienduizenden vliegtuigen op slechts 1800 meter hoogte langs vliegen. Theoretisch, want in de praktijk zal dit vaak recht boven het dorp zijn en lager dan afgesproken. Van hinder zou geen sprake zijn. Naar nu blijkt volkomen onjuist. Daarom houdt de Wijkvereniging Berkum samen met de Stichting HoogOverijssel deze informatieavond om de inwoners van Berkum en Brinkhoek te informeren wat, letterlijk, boven hun hoofd hangt. Vanuit de Stichting HoogOverijssel zullen hun specialisten zoals Jan Rooijakkers, Leon Adegeest, Wim Liesker en Alexander ter Kuile informatie geven over de consequenties van deze plannen en de stand van zaken.

Kort geleden is een rapport verschenen over fijnstof overlast onder laagvliegroutes. Eén van de auteurs, Sara Botschuijver, zal hierover een presentatie geven. Tenslotte zal de gedeputeerde van de Provincie Overijssel, Annemieke Traag het standpunt van en de ontwikkelingen bij de Gedeputeerde staten over dit onderwerp melden.

De avond wordt gehouden in Wijkcentrum de Weijenbelt, Campherbeeklaan 82 in Berkum – Zwolle. Aanvang 19:30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen