Zalnébrug wordt op plek gehesen over N35

De nieuwe N35
De nieuwe N35
Foto: Gemeente Zwolle

ZWOLLE – De betonnen dekken van de fietsbrug over de N35, de Zalnébrug worden in week 50 op hun plek gehesen. Dit gebeurt in de nachten van 12, 13, 14 en 15 december vanaf ongeveer 1 uur ’s nachts.

Tijdens de werkzaamheden is het gedeelte van de Oldeneelallee tussen de Gerenweg en de N35 vanaf 22.00 uur afgesloten. Een  omleidingsroute is met borden aangegeven. In de 3e nacht (van 14 op 15 december) worden de brugdelen over de N35 zelf op de pijlers gehesen.  Ook dan zijn verkeersmaatregelen van kracht en is één rijbaan van de N35 kortdurend gestremd.

Kijkers

Mensen die naar het plaatsen van de brugdekken willen kijken, kunnen dat doen op de daarvoor bestemde uitkijkpunten. Deze zijn per nacht verschillend en te bereiken vanaf het kruispunt Gerenweg/Oldeneelallee. De route er naartoe en de punten zelf worden met bordjes aangegeven. Aangezien er weinig tot geen openbare parkeerplekken zijn in de omgeving, is het verzoek zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er zijn wel parkeerplaatsen voor de auto aan de Gerenweg/Galvaniweg.

Ceintuurbaan

In totaal worden er 13 dekken met twee grote kranen op zijn plek gehesen. De dekken zijn gemaakt door Haitsma beton uit Kootstertille (Friesland) en komen met speciaal transport via de Ceintuurbaan naar de bestemming. De betonnen dekken zijn allen 21 meter lang en 5,5 meter breed. Ze wegen 125 ton per stuk. Nadat de dekken op de pijlers  zijn gehesen wordt de brug nog verder afgebouwd. De bedoeling is dat de brug in het voorjaar van 2018 klaar is.

Wijthmenerplas

De fietsbrug zorgt voor een betere en veiligere verbinding tussen de Oldeneelallee en de Wijthemerplas in Wijthmen. Met de aanleg van de brug verdwijnt de gelijkvloerse oversteek met verkeerslichten. Daarmee wordt de oversteek voor (brom)fietsers en voetgangers veiliger én verbetert de doorstroming van het verkeer op de N35. De fietsbrug is een ontwerp van bureau MA.AN

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen