PvdA kiest voor evenwichtige vernieuwing

Patty Wolthof een van de meest zichtbare PvdA-ers in Zwolle
Patty Wolthof een van de meest zichtbare PvdA-ers in Zwolle
Foto: Rein Tuininga

Voormalig wethouder Gerrit Piek heeft de kandidatenlijst voor de Zwolse PvdA klaar. Eefke Meijerink gaat met een mix van oud en nieuwe de strijd aan voor zetels in maart 2018.

In september kozen de PvdA leden de huidige PvdA-wethouder Eefke Meijerink al tot lijsttrekker. Na Meijerink staat op plek twee Youcef Ben Ali Ahlaq. Ben Ali is een ervaren raadslid dat tot 2016 deel uit maakte van de PvdA fractie. Hij heeft zich in 2016 teruggetrokken doordat andere verantwoordelijkheden en persoonlijke omstandigheden verhinderderden de inzet te leveren die horen bij het raadswerk. Om zijn passie voor een sociale stad te kunnen volgen heeft hij de achterliggende tijd gebruikt om hiervoor ruimte te maken. Daarna volgt zittend raadslid Patty Wolthof op plek drie. Wolthof heeft zich de afgelopen jaren als raadslid onder meer bezig gehouden met wonen, cultuur en integratie.

Nieuwkomer

De eerste nieuwkomer is de 29 jarige Mart Oude Egbrink op plek vier. Het ervaren raadslid Jan Slijkhuis staat op plek vijf. Slijkhuis heeft als vicefractievoorzitter na de installatie van Meijerink als wethouder het voorzitterschap van de fractie op zich genomen en zal dat tot de verkiezingen blijven vervullen. Nieuweling Selma Hoekstra wordt voorgesteld voor plek zes. Het tijdelijk voor natuurbeheer naar Bonaire verhuisde raadslid Herman Sieben staat op plek zeven van de conceptlijst.

Zes zetels

De PvdA heeft op dit moment zes zetels in de Zwolse raad en is daarmee na de Christen Unie de tweede partij. Gerrit Piek: “We hebben gekozen voor een evenwichtige verdeling in leeftijd, diversiteit, ervaring en vernieuwing. We vinden het belangrijk dat ook de nieuwe kandidaten midden tussen de mensen in Zwolle staan, dat is gelukt en daar ben ik trots op. Als kandidaatstellingscommissie hebben we een voordracht gedaan aan het bestuur van de afdeling. Het is nu aan de leden om een definitieve afweging te maken”
De rest van de concept kandidatenlijst tot nummer zeventien ziet er als volgt uit:
8. Hennie van Schenkhof, 57 jaar
9. Roberto Kist, 21 jaar
10. Birgit Michies, 60 jaar
11. Rutger Scholte ter Horst, 34 jaar
12. Zerin Arslan-Eralp, 32 jaar
13. Hettie van Aalderen, 48 jaar
14. Herman Hegeman, 63 jaar
15. Ria Hegeman, 57 jaar
16. Arter (Arjan Pieter) ter Veen, 36 jaar
17. Hans Prakke, 68 jaar
Op 29 november wordt de lijst door de leden van de partij vastgesteld.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen