Pelgrim ontmoetingsdag in Zwolle

Pelgrims onderweg naar Rome
Pelgrims onderweg naar Rome
Foto: Eigen foto

Wie geïnteresseerd is in pelgrimeren en in het bijzonder naar Rome kan zaterdag 28 november naar Zwolle komen. Daar wordt een ontmoetingsdag gehouden van de vereniging Pegrimswegen naar Rome gehouden.

Omdat het een jubileumjaar is – de vereniging bestaat 10 jaar –  is gekozen voor een bijzondere locatie; het Dominicanenklooster in de historische Hanzestad Zwolle en is er een feestelijk programma met als thema ‘verwondering’.

Programma

10.30 – 10.35 Opening

10.35 – 11.30 Hoofdspreker:  Matthijs Schouten

11.45 – 12.45 Eerste ronde Workshops, Presentaties en Lezingen

12.45 – 13.45 Lunch, tevens aanvang infomarkt tot eind van de middag!

14.00 – 15.00 Tweede ronde Workshops, uitloop tot 15.30

15.30 – 16.30 Opening jubileumjaar met drankje

Workshops 

Verloop van de dag

Hoofdspreker Matthijs Schouten neemt de bezoekers mee door de fascinerende wereld van de natuur en hoe de verwondering in de natuur ‘nog bewuster en intenser kan worden beleefd’ tijdens een pelgrimage.

Na deze presentatie is er een ronde met acht workshops van uiteenlopende aard. Van de middeleeuwse pastoor Guilhelmi tot de hedendaagse couchsurfende wandelaar, van de eenzame fietser tot de diepzinnige ervaringen van de hedendaagse pelgrim, en van het gebruik van GPS tot een verhandeling over de routes naar Rome.

De eerste ronde workshops wordt gevolgd door een lunch in de gangen van het klooster waar tevens de informatiemarkt (piazza) van start zal gaan. Deze duurt tot het eind van de middag. Hiervoor zijn een aantal mensen benaderd, zodat een diversiteit aan informatie wordt geboden. De presentatoren van de workshops zullen hier ook acte de présence geven zodat je nog wat verder door kunt praten of informatie kunt krijgen als je de workshop hebt gemist.

Aanmelden

De tweede ronde van workshops bestaat vooral uit wat actievere sessies; van tekenen/schilderen tot hoe schrijf ik een blog; en van de spirituele ervaring tot het gebruik van GPS op je smartphone voor de fietser. Daarnaast is het mogelijk in kleine groepen onder begeleiding van een gids te worden rondgeleid door het klooster!!! Wegens de grote belangstelling heeft het klooster besloten een extra rondleiding in het klooster te voorzien, wil je vooralsnog van deze mogelijkheid gebruik maken laat het weten met een mail aan [email protected]. Voor de mensen die de benen willen strekken is een beschrijving van de stadswandeling door het historische Zwolle beschikbaar (ook eventueel in GPS). Voor de cultuurliefhebbers is een bezoekje aan het museum De Fundatie (museumkaart) een optie.

Om 15.30 uur  zal de voorzitter van de vereniging het lustrumjaar inluiden, waarbij onder het genot van een drankje nog wat nagepraat kan worden.

  • Kosten voor deze dag inclusief de lunch: voor leden € 10,00 en voor niet-leden € 15,00.

  Website

De vereniging heeft een website. Daar staat meer info over de  ontmoetingsdag en kan men zich inschrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen