Politie zoekt man die vrouw met vuurwapen bedreigde op de Geldersedijk tussen Hattem en Zalk

Geldersedijk tussen Hattem en Zalk
Geldersedijk tussen Hattem en Zalk
Foto: Still Plaats Delict

Een 35-jarige vrouw uit Hattem fietste over de Geldersedijk in Hattem toen ze door een man gedwongen werd om te stoppen. Hij bedreigde haar met een vuurwapen en eiste dat de vrouw haar eigen handen met tape vastbond. Het slachtoffer wist in te praten op haar belager en zo erger te voorkomen.

Op zondagavond 19 februari, rond 23.40 uur fietste het slachtoffer over de Geldersedijk in Hattem. Ze fietste in de richting van Zalk. Op een gegeven moment keek ze opzij en zag ze dat een man naast haar fietste. Hij dwong haar te stoppen. Eenmaal afgestapt zag de vrouw dat de man een vuurwapen op haar richtte. Hij bedreigde haar ermee en hij eiste dat de vrouw haar eigen handen met tape vastbond. Het slachtoffer praatte in op haar belager en wist zo erger te voorkomen. De man maakte zijn excuses en vertrok vervolgens op de fiets richting Hattem.

Toen de man achter de vrouw fietste, weet de politie dat een tegemoetkomende fietser is gepasseerd. Dit kan een hele belangrijke getuige zijn. De vraag is wie fietste zondagavond 19 februari over de Geldersedijk, laat het de politie vooral weten. Verder wordt gevraagd andere getuigen zich te melden als zij iets hebben gezien op de Geldersedijk rond 23.40 uur.

Ook is er een oproep voor de de verdachte op om zichzelf te melden. Hoewel hij tot inkeer kwam, heeft hij een ernstig strafbaar feit gepleegd.

Signalement verdachte

– Is tussen de 18 en 25 jaar oud
– Tussen de 1.75 en 1.80 meter lang
– Hij heeft kort zwart haar
– En een slank postuur
– Een lichte huidskleur
– Hij droeg die avond een zwarte gewatteerde dunne korte jas
– En in zijn linker oor droeg hij een witte airpod
– Verder sprak hij goed Nederlands
– hij fietste op een herenfiets.

Contact

De politie neemt deze zaak zeer serieus en roept iedereen op die informatie heeft om contact op te nemen. Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen