Ontmoetingsavond voor jonge mensen met kanker in de tuin bij IntermeZZo in Zwolle

Jonge mensen met kanker ontmoeten elkaar bij IntermeZZo
Jonge mensen met kanker ontmoeten elkaar bij IntermeZZo
Foto: Intermezzo

Als aftrap van het nieuwe seizoen houdt IntermeZZo voor AYA’s (jonge mensen met kanker) een informele ontmoetingsavond in de tuin van IntermeZZo. Een ontmoeting met allerlei proeverijen, hapjes-en-drankjes, live loungemuziek in een zomers sfeertje. AYA’s uit het hele land zijn welkom. De vertrouwde vrijwilligers van IntermeZZo, het Zwolse centrum voor leven met en na kanker, zijn er uiteraard ook.

AYA is de afkorting van: Adolescents and Young Adults. Het is een term die internationaal wordt gebruikt voor mensen in de leeftijd van 18- 40 jaar met de diagnose kanker. Als je jong bent en de diagnose kanker krijgt, staat je leven op de kop! Vaak spelen er dan andere vragen en problemen dan bij mensen met de diagnose kanker die al wat verder in het leven zijn.Het ziekenhuis biedt alle medische behandeling en begeleiding. Voor persoonlijke en sociale vraagstukken die spelen op jongere leeftijd, kan ondersteuning gericht op jouw leeftijdscategorie, helpend zijn.

IntermeZZo biedt daarom meerdere bijeenkomsten per maand, zodat AYA’s elkaar kunnen ontmoeten. Herkenning bij elkaar, uitwisselen en leren van elkaar in een informele sfeer is de
bedoeling. Tijdens thema-avonden kunnen vraagstukken worden aangekaart als relaties, kinderwens, aansluiting vinden bij leeftijdgenoten die geen kanker hebben, hoe kun je verder met studie of werk, loopbaan, verzekeringen en hypotheken en meer.

De sfeervolle ontmoetingslounge op 15 september is extra uitgebreid en duurt wat langer, zodat mensen uit Zwolle, maar ook uit verre regio’s elkaar kunnen treffen. De grote tuin biedt veel ruimte, is mooi aangekleed en de sfeer lounge-achtig. Twee jonge muzikanten van het Zwolse conservatorium Artez, Thomas Reining en Thijs van Boheemen, verzorgen lekkere jazzy muziek. De catering past bij het lichte sfeertje van een tuinlounge, met verrassende (non)alcoholische drankjes en hippe hapjes.

Aanmelden bij IntermeZZo: (088) 624 6088 of op locatie: Dokter van Thienenweg 1A Zwolle

Meer informatie staat op de website www.intermezzo-zwolle.nl onder nieuws.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen