Volle fietspaden: in een land van regeltjes kan er nog wel eentje bij voor snelle en langzame fietsers

De langzamere fietsers kunnen 's middags hun gang gaan
De langzamere fietsers kunnen 's middags hun gang gaan
Foto: Redactie

Aangezien Nederland een land vol regeltjes is kan er nog wel eentje bij, voor de fietsers wel te verstaan. De regel is dat tussen 1 april en 1 oktober in de weekenden ’s morgens tussen 8.00 en 12.00 uur de fietsers gebruik mogen maken van de fietspaden buiten de bebouwde kom die sneller fietsen dan 25 kilometer per uur en ’s middags van 12.00 en 16.00 uur de fietsers die langzamer gaan. Na 16.00 uur mag iedereen gebruik maken van de fietspaden.

Het stikt toch in Nederland van allerlei regeltjes, dus kan er nog wel eentje bij: de fietspadregel. Gewoon dat we met ons allen afspreken wanneer iemand gebruik mag maken van het fietspad en wanneer niet. Dit voorkomt een hoop gedoe en trammelant op de te smalle fietspaden. Omdat de mensen in lycrapakje op de racefiets meestal in de ochtenduren op pad gaan – dan hebben ze in de middag tijd om de fiets te poetsen of nog wat leuks te gaan doen met moeders de vrouw of manlief – om een rondje te fietsen en over het algemeen sneller gaan dan 25 kilometer per uur, zou het goed zijn om hen in het weekeinde de ruimte te geven. Dus kunnen ze tussen 8.00 en 12.00 uur hun gang gaan op de fietspaden buiten de bebouwde kom. Dit zijn toch al de tijden dat veel gezinnen iets anders te doen hebben. De kinderen moeten naar sport, de auto moet worden gewassen of er zijn klusjes in en rondom het huis. Ook ouderen – veelal gebruikers van de elektrische fiets – zitten om die tijd aan de koffie, krantje en daarna de lunch. En laat nou de elektrische fiets maximaal 25 kilometer per uur kunnen, dan zijn de na de lunch aan de beurt om op de fiets te stappen om de fietspaden en -lanen in te gaan. Ook ouders met kinderen in de bakfietsen kunnen mooi na de ochtend op pad.

Als we het met zijn alleen een beetje reguleren dan scheelt het een hoop ellende. De fietsclubs kunnen met elkaar om een uur of negen afspreken bij het clubhuis om een rondje te gaan fietsen. Ze hebben dan alle vrijheid op het fietspad buiten de bebouwde kom hun gang te gaan. Immers, er zijn op dat moment geen langzame(re) fietsers.  Dan kunnen ’s middags mooi de gezinnen, ouderen en andere langzamere fietsers op pad en is er ook geen centje pijn. Immers, iedereen fietst ongeveer even hard. De snelheidsverschillen op het fietspad worden dan verkleind, tot ieders tevredenheid.

Horken op het fietspad

We komen er toch niet uit met zijn allen. De mannen en vrouwen in een lycrapakje op de racefiets (al dan wel of geen eikel) terroriseren het fietspad, hebben geen begrip voor de overige fietsers, lappen de regels aan hun laars en zijn horken op twee wielen. Als ze op de gewone weg rijden dan zijn het de automobilisten die er last van hebben, op de het fietspad de overige fietsers. Kortom: onbegrip voor de sportieve hardfietsers.

Een bloemlezing van reacties:

  • Zodra ze hun outfit aan hebben, denken ze, dat ze Tom Dumoulin zijn. Begin er eens mee met een bel op je fiets te monteren.
  • Het hele probleem is dat ze zich moeten aanpassen aan het verkeer. Dat kunnen ze niet (iets met hersenen) en willen ze niet dus dan gaat het fout. Als ik wil racen moet ik toch ook op een gesloten circuit. Waarom zij dan niet?
  • Ik ben die wielrenners ook meer dan zat
  • Ben klaar met wielrenners.meeste zijn nog agressief ook denk dat ze God op de weg zijn. Nou hoe sommige doen gaan ze die ook snel ontmoeten.
  • Wielrenners zijn ook niet altijd geweldloos. Ik ben machinist geweest ze reden ook vaak tussen reeds gesloten bomen door.
  • Vaak ook elektrisch aangedreven racefietsen, gaan veel te snel voor de fietspaden in NL!!!!
  • Dan moet ze maar eens op de fietspad rijden dan hebben ze minder problemen op de wegen doen ze het niet blijft het een ergernis. Gewoon klaar
  • Niet meer de weg op met die wielrenfietsen.
  • Gelukkig houden ze zichzelf netjes en braaf altijd aan de regels en zijn ze ook niet acociaal. Verbeter de wereld begin bij je zelf
  • Had er vanmorgen nog bijna 1 onder de auto, meneer was te beroerd om even te stoppen… heb nog wat gas extra gegeven maar helaas niet geraakt
  • Klopt misschien maar onder iedere eikel zit wel een racefiets.
  • En medeweggebruikers zijn het asociale egoïstische gedrag van de wielrenners zat.
  • Hou je gewoon aan de verkeersregels dan hebben we ook geen last van de wielrenners
  • “Niet iedereen die op een race fiets zit is een eikel” hmmm dat is een mening
  • Oprotten met die fietsen ga lekker op een wielrenbaan rijden
  • Fietskoeriers,wielrenners, terroristen van het fiets/wandelpad en veel te veel beschermd door de wet, aanpakken dat volk
  • Aanrijden die wielrenners meegang kutvolk!

Waar het om gaat is dat domweg veel te druk is op het fietspad en dat er – blijkbaar – te weinig ruimte is voor iedereen. Dus ja, dan moet je het wel gaan reguleren. Wellicht dat we met deze fietspadregel het wat gezelliger kunnen maken met ons allen.

Wielrenners zijn het geweld op de weg meer dan zat, er gebeuren veel te veel ongelukken

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen