Politie controleert en bekeurt fors op N50

Politie controleert op de N50
Politie controleert op de N50
Foto: Politie Kampen

Na het ernstige ongeluk op de N50 van de afgelopen week, waarbij een vrouw en een kind om het leven kwamen, heeft de politie gisteren gecontroleerd op deze weg. Het team Verkeer waren samen met het basisteam Vechtdal en IJsselland aanwezig om het verkeer te controleren. En dat was nodig ook gezien het aantal bekeuringen dat is uitgedeeld.

De controle is al enige tijd geleden gepland aangezien de N50 qua verkeersongevallen (landelijk gezien) negatief bekend staat. Ondanks het feit dat bijna iedereen weet dat afleiding een van de meest voorkomende oorzaken is bij verkeersongevallen en de boetes zijn verhoogd van 250 naar 350 euro, blijft het voor te veel bestuurders moeilijk om de telefoon niet vast te houden tijdens het rijden. De resultaten hieronder zeggen helaas genoeg.

Tussen 14:00 uur en 18:30 uur werd er bekeurd voor maar liefst 86 keer het vasthouden van een telefoon. Zes ‘coureurs’ gingen op de bon voor snelheid. Vijf auto’s lieten gebreken zien vanwege lichtdoorlaatbaarheid, onnodig claxonneren en rijden over de vluchtstrook. Een auto reed op slechte banden en ook reed een automobilist met een auto met technische gebreken. Acht lichte overtredingen werden afgedaan met een waarschuwing in verband met #caopolitie. Ook werd er gecontroleerd met de radar en er gingen maar liefst 140 automobilisten op de bon voor te hard rijden.

De politie constateert, niet onterecht: controles als deze blijken telkens weer nodig en zullen dus ook regelmatig worden herhaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen