Fridays for Future houdt een Global Climate Strike op het Rodetorenplein

Fridays For Future
Fridays For Future
Foto: Fridays For Future (Archieffoto)

Om klimaatproblemen tegen te gaan en bewustwording te creëren houdt Fridays for Future vanmiddag een Global Climate Strke op het Rodentorenplein van 14.00 tot 17.00 uur.

Er komen sprekers, er is een mars door de stad en een open einde met Plant Giveaway, Pakistaans eten, infostands met flyers, open microfoon, kunst maken en spelletjes. De organisatoren kijken er naar uit zoveel mogelijk mensen te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in het maken van een verandering, het bouwen van een systeem en een huis waar we prioriteit geven aan #PeopleNotProfit.

De organisatie zegt: ”We leven in een wereld waar rijke landen verantwoordelijk zijn voor 92% van de wereldwijde uitstoot, de rijkste 1% van de wereldbevolking is verantwoordelijk voor het dubbele van de vervuiling veroorzaakt door de armste 50%. Waar de arbeidersklasse wordt gebruikt om zogenaamde ‘economische doelen’ te bereiken. De wereld wordt gedomineerd door welvarende, blanke, heteroseksuele cis-mannetjes. Het probleem komt wanneer alles wordt vernietigd door de macht die ze hebben verkregen door kolonialisme, kapitalisme, patriarchaat, met suprematie en uitbuiting. Er is een proces nodig van transformatieve gerechtigheid, waarin inheemse, anti-patriarchale, zwarte en gemarginaliseerde gemeenschappen hun land terugkrijgen, de gemeenschappen die het zwaarst door de klimaatcrisis zijn getroffen, toegang hebben tot hulpbronnen en een herverdeling van rijkdom, technologie, informatie, zorgwerk en politieke macht, zowel van het noorden naar het zuiden, als van boven naar beneden.”

  • De actie wordt gehouden in samenwerking met Amnesty International, PINK! Overijssel, Extinction Rebellion Zwolle, Grootouders voor het Klimaat, Shelter City Network, WeAllYouth Zwolle, GreenHub Windesheim en Saeed Zwolle
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen