NPO 3FM-DJ Olivier Bakker komt live radio maken in Galerie Dennie Boxem in Zwolle

Iedereen mag één groene stip bijdragen aan de schilderijen David Attenborough & Greta Thunberg
Iedereen mag één groene stip bijdragen aan de schilderijen David Attenborough & Greta Thunberg
Foto: Estelle Bijker

NPO 3FM-DJ Olivier Bakker komt dinsdag 21 december live radio maken in Galerie Dennie Boxem Aanleiding is de Serious Request-actie van de kunstenaar: iedereen mag één groene stip bijdragen aan de schilderijen David Attenborough & Greta Thunberg Rewild The World.

”De ruim tweeduizend groene stippen op Davids schilderij laten zien dat we samen het industriële landschap in het schilderij groen hebben gekregen. En zo werkt het in het echt ook”, met deze bewustwording wil Boxem mensen op positieve wijze aansporen om beter voor het klimaat te zorgen en laten zien dat elke bijdrage telt. ”Het schilderij sluit zo naadloos aan bij het thema van Serious Request dit jaar; het beschermen en herstellen van het regenwoud in de Amazone.”

“Het schilderij van Greta Thunberg telt slechts vijfhonderd stippen, maar die is ook nog maar anderhalve maand oud”, vertelt Boxem, “de eerste stip werd gezet door André Kuipers op de Dag van de Duurzaamheid in november.”

Daarnaast released Dennie Boxem tijdens Serious Request zijn allereerste nummer als soloartiest. Hij schreef het nummer anderhalf jaar geleden met drummer Roland Westra. De opname vond plaats bij de Zwolse GieSound, die samenwerkte met onder andere Coldplay, Muse en Queens of the Stone Age. “De release vindt juist nu plaats, omdat het nummer in verband staat met de kunstwerken. Tekstueel gaat het over hoe ik mij een toeschouwer voel wanneer ik naar het wereldnieuws kijk. De start van Davids schilderij enkele maanden later was mijn antwoord hierop: ik wilde aan iedereen, maar vooral aan mezelf, laten zien dat elke individuele bijdrage in het grote geheel wel degelijk telt.” Hearts of stone van Dennie Boxem is vanaf 21 december te beluisteren op alle streamkanalen.

  • Galerie Dennie Boxem is gevestigd in Zwolle centrum, Roggenstraat 21.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen