Zwollenaar Aiden Scherpbier en Tristan Sim roeien de Atlantische oceaan over

Tristan Sim en Aidan Scherpbier
Tristan Sim en Aidan Scherpbier
Foto: Manon van Brecht

Het wordt een bijzonder avontuur wat Zwollenaar Aiden Scherpbier en zijn vriend Tristan Sim staan te wachten. Dertig tot zestig dagen op zee doorbrengen op een roeiboot, stormen en acht meter hoge golven trotseren, maar ook het avontuur van je leven beleven. Dat is wat twee vrienden van Team Migaloo te wachten staat tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Op 12 december begint hun tocht van ruim 5.000 kilometer over de Atlantische Oceaan, van de Canarische Eilanden naar Antigua. Het doel: bewustzijn creëren en geld ophalen voor de bescherming van zeebossen met milieuorganisatie Parley for the Oceans.

Team Migaloo sluit zich aan bij een aantal andere teams uit de vloot die dit jaar als ‘One For The Sea’-ambassadeurs aan de race zullen deelnemen. Het initiatief wil mensen opnieuw contact laten maken met de oceaan en mensen bewust maken van de gezamenlijke verantwoordelijkheid om actie te ondernemen.

Team Migaloo, bestaande uit Tristan Sim en Aiden Scherpbier uit Zwolle, zullen in een tweemansboot roeien voor One For The Sea, een initiatief gelanceerd door het Schotse whiskymerk Talisker. One For The Sea heeft als doel om aandacht te genereren en fondsen te werven voor het werk van Parley for the Oceans: het beschermen en behouden van 100 miljoen vierkante meter zeebos in 2023. Team Migaloo koos ervoor om samen te werken met One For The Sea, omdat het gelooft in de kracht van de oceanen en wil bijdragen aan gezondere oceanen voor onze gezamenlijke toekomst. Migaloo heeft de afgelopen vier jaar bewustzijn gecreëerd door over het behoud van de oceanen te praten met meer dan 3.500 studenten, en heeft op die manier die liefde voor de oceaan geprobeerd door te geven. Sim en Scherpbier geloven dat het creëren van bewustzijn door middel van educatie de effectiefste manier is om bij te dragen aan het behoud van de oceanen en zijn trots op de samenwerking met Talisker en Parley for the Oceans om dit werk voort te zetten.

Van avontuur naar missie

Sim en Scherpbier kijken uit naar hun avontuur: ‘’We zijn beiden gek op de oceaan en vinden het dan ook mooi om deel uit te mogen maken van de Talisker-familie en ambassadeurs te zijn van de One For The Sea-missie. Onze aanmelding begon als avontuur, waarbij ons voornaamste doel was om de oceaan over te roeien. Bewustwording creëren om die oceaan te beschermen is gaandeweg ons nieuwe hoofddoel geworden. Er moet iets veranderen, en het is onze missie om daar zo veel mogelijk mensen bij te betrekken. We kijken uit naar de oversteek, hebben hier lang en hard voor getraind, en gaan er volledig voor om de oceaan toekomstbestendig te maken.’’

Extreme uitdaging

De Talisker Whisky Atlantic Challenge begint op 12 december in de haven van het Canarische eiland La Gomera en eindigt 5.000 kilometer later in Antigua-Barbuda. De teams brengen gemiddeld dertig tot zestig dagen op zee door, waar ze te maken zullen krijgen met indrukwekkende golven, extreme fysieke uitdagingen en de natuur in haar puurste vorm, van betoverende sterrenhemels tot dolfijnen in hun natuurlijke habitat.

Kijk voor meer informatie op oneforthesea.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen