Persoonlijke (t)huiswerkhulp Brainwise juíst tijdens de coronacrisis

Mariëlle van Baalen van Brainwise Overijssel
Mariëlle van Baalen van Brainwise Overijssel
Foto: Eigen foto

Mariëlle van Baalen, initiatiefnemer van huiswerkhulp Brainwise, ziet de effecten van de pandemie. ”Door covid19 viel maandenlang viel de structuur weg en dit ging en gaat niet zonder uitdagingen. Niet alleen op sociaal gebied, maar ook op het gebied van onderwijs en educatie. De constant vernieuwende situatie vergt een flexibele houding van kinderen, tieners en volwassenen.”

Mariëlle van Baalen: ”Mensen raakten het overzicht kwijt, leerlingen en studenten raakten achterop en toetsen werden onregelmatig afgenomen. Juist zij hebben structuur nodig in hun educatieve leerweg. En dit aspect ontbrak de afgelopen periode en maakte dat leerlingen vastliepen.”

De oplossing? Mariëlle: ”Die is hopelijk niet nodig, als de maatregelen het blijven toestaan om op locatie les te volgen. Echter blijkt het een uitdaging voor leerlingen om zich opnieuw aan te passen aan de nieuwe schoolsituatie. In de coronaperiode zien we de opluchting dat er structuur terugkomt. Maar tegelijkertijd wordt er van kinderen, tieners en jongvolwassenen gevraagd om flexibel én doelgericht te blijven. Dit is best een uitdaging om de leerlingen op de been te houden en dan is het prettig als iemand meekijkt.”

Brainwise biedt sinds 2018 huiskamerbijles en -begeleiding. Er wordt gekozen voor de huiskamer van de leerling of van de docent, wat een belangrijk aspect blijkt te zijn. ”In een vertrouwde omgeving is er structuur en openheid. Een open houding, plek om frustratie er te laten zijn en om te kletsen wanneer dat nodig is… Juist dat is de voedingsbodem waarop leerlingen verder kunnen na alle hectiek rondom corona. Corona heeft ook mooie dingen meegebracht. We geven nu ook online bijles, wat extra flexibiliteit brengt. Voor iedereen kan dus de geschikte vorm van hulp worden gevonden, en juist dat blijkt belangrijk: persoonlijke hulp.”

De kracht van Brainwise is dat de docenten jong en open zijn, maar vooral gericht op het individu: ”Hierdoor is er voor elke leerling hulp op maat. Of dit eenmaal of zesmaal per week nodig is, thuis of online.”

Brainwise kijkt uit naar een nieuw schooljaar vol met vrolijke leerlingen met goede moed. Natuurlijk samen met een kopje chocomel en een lekker koekje.

Meer weten, neem een kijkje op de facebookpagina van Brainwise Overijssel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen